18/11/2021
Συνταγή γλυκού
Κεικ με ελαιόλαδο
Yaika
3 αβγά, μεσαία
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
170 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλίου από 1 πορτοκάλι
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 1800
C στον αέρα,
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γιαούρτι
τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια,
το ξύσμα από το πορτοκάλι και
ανακατεύουμε πολύ καλοί.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα
για κεικ 10130 εκ. και ψήνουμε 50 λεπτά.
P
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει
Απλώνουμε το διαφέρει με ένα κουτάλ πάνω στο κεϊκ, προσθέτουμε το μέλλο
τα καρύδια το ξύσμα από το πορτοκαλι φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης