Φλωρεντία-Τοσκανη

FIRENZE (5)

Καλημέρα, αποφάσισα κι εγώ να διηγηθώ την ιστορία μου στην Τοσκάνη..FIRENZE (5)

  Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου. Φτάνουμε στο αεροδρόμιο της Πίζας και φεύγουμε κατευθείαν για Φλωρεντία, όπου θα ήταν η 4ήμερη διαμονή μας. Το ξενοδοχείο ήταν κεντρικό, οπότε  βολτάραμε το βράδυ στο κέντρο λίγο και ξαναγυρίσαμε στο ξενοδοχείο, καθότι κουρασμένοι από το ταξίδι.

Την δεύτερη μέρα το πρωί νοικιάσαμε ένα αυτοκίνητο και είπαμε να κάνουμε ένα τουρ Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο κυρίως. Ξεκινήσαμε από Σαν Τζιμινιάνο για να γυρίσουμε από Chiantigiana μετά. 11 η ώρα και μπαίνουμε στο Σαν Τζιμινιάνο. Εντυπωσιαστήκαμε από το μεσαιωνικό στυλ και τους πύργους, δεν ανεβήκαμε βέβαια να απολαύσουμε τη θέα..

Μετά από 2 ώρες περίπου φεύγουμε για Βολτέρα,είχα δει την πινακοθήκη και ήθελα να την επισκεφθώ. 1 και κάτι, βολτάρουμε στην Βολτέρα, εντυπωσιακή και αυτή, επισκεπτόμαστε την Πινακοθήκη, εκεί έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος από την Αποκαθήλωση του Ρόσσο Φιορεντίνο και τους υπόλοιπους πίνακες, και το ετρουσκικό μουσείο Γκουαρνάτσι (εκεί δεν ενθουσιάστηκα και πολύ).

Κάνουμε μια στάση για φαγητό και φεύγουμε για Σιένα. 4 η ώρα και βρίσκω πάρκινγκ κοντά τον Ντουόμο. Ήταν ίσως ο εντυπωσιακότερος καθεδρικός της Τοσκάνης, τον βγάζω φωτογραφίες από όλες τις γωνίες! Ακολουθεί η Piazza Campo με τον Torre Del Mangia (ούτε εκεί ανέβηκα!). Καθόμαστε για καφέ με θέα την πλατεία και τον υπέροχο πύργο! Κατά τις 6 αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής…

Μπαίνουμε SS222, περνάμε Καστελίνα και κάνουμε μια μικρή στάση στη Ράντα του Κιάντι. Γραφικό χωριουδάκι… Διασχίζουμε την Chiantigianna.. Εντυπωσιακό το ότι σε κάθε λόφο που πεταγόταν έβλεπες στην κορυφή ένα κάστρο, ένα πύργο.. και πολύ πράσινο! Φτάνουμε στο Γκρεβε του Κιάντι. Η πρώτη εικόνα λέω αυτό δεν είναι το χωριό που έβλεπα στις φώτο.. Μόλις κατεβαίνω στην κεντρική πλατεία άλλαξα γνώμη όμως… Δοκιμάσαμε και Bistecca ala Fiorentina με συνοδεία Chianti Clasicco! Ήρθε η ώρα για την επιστροφή του αυτοκινήτου πλέον και ξεκούραση..

.Η 3η ημέρα είχε Uffizi Galleria. Είχα κάνει κράτηση (πολύ σημαντικό γιατί έχει μεγάλες ουρές). Δεν θα πω πολλά, μόνο ότι η Αναγέννηση είναι αυτό ακριβώς που χάσαμε… Εντυπωσιακά χρώματα στους πίνακες, γλυπτά με λεπτομέρειες επηρεασμένα από την Αρχαία Ελλάδα.. Η υπόλοιπη μέρα περιλάμβανε βόλτες στην Ποντε Βεκιο και το υπόλοιπο κέντρο της Φλωρεντίας.
Η 4η μέρα ξεκινάει με επίσκεψη στο παρεκκλήσι των Μεδίκων, ύστερα Ακαντέμια, Πιάτζα Ντουόμο, Σαντα Κρότσε, στάση για παγωτό στο VIVOLI, ξανά Πόντε Βέκιο και Πιατσαλε Μικελαντζελο να απολαύσουμε την μαγευτική θέα, πανόραμα της Φλωρεντίας.Φεύγουμε πρωί πρωί για Πίζα. Αφήνουμε πράγματα στο ξενοδοχείο, το οποίο ήταν κοντά στο αεροδρόμιο, και πάμε κατευθείαν Πύργο και Πιάτσα Μιράκολι. Άλλος ένας εντυπωσιακός καθεδρικός.. Πέρασε η ώρα και πάμε στο σταθμό να πάρουμε τρένο για Λούκα. Ο παράδεισος μου, καθότι είμαι φαν του Μεσαίωνα, η Τοσκάνη με αποζημίωσε! Πάρα πολύ ωραία η Λούκα, ανεβήκαμε και σε ένα πύργο επιτέλους!, στον Τορε Γκουινιτζι. Μαγευτική η θέα με τις στέγες της Λούκα και τις Άλπεις στο βάθος! Έρχεται η ώρα της επιστροφής και με το που μπαίνουμε στο τρένο πιάνει μπόρα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αναχώρηση την επόμενη για Αθηνά…

Σχολιάστε

Top