ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ -CODE WEEK

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα ( προγραμματισμού) . οι ημέρες δηλαδή που μικροί και μεγάλοι μπορούν να βάλουν την υπολογιστική σκέψη στην ζωή τους. Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Η εκμάθηση του προγραμματισμού ενισχύει την δημιουργικότητα , διδάσκει τους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν με μια παγκόσμια γλώσσα.

Έτσι  λοιπόν και εμείς  συνεργαστήκαμε με ένα δίκτυο σχολείων μέσα από τα προγράμματα ETwinning.Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα  Etwinning «Με τον Μίκη οδηγό στης μελωδίας και της ποίησης τον χορό» διοργανώσαμε με τα συνεργαζόμενα σχολεία μια εκδήλωση χορογραφίας με βέλη ως εντολές  κατά την οποία τα παιδιά χόρεψαν με την μουσική του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη , τον χορό του Ζορμπά .Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πάρα πολύ!

Στο πρόγραμμα Etwinning «My neighborhood , your neighborhood,neighborhoods of the world» δημιουργήσαμε ένα μήνυμα κωδικού χρώματος και το στείλαμε στο Νηπιαγωγείο της Σλοβακίας αλλά και αποκωδικοποιήσαμε αυτό που μας έστειλε το Νηπιαγωγείο του Αυλωναρίου. Ήταν μία υπέροχη και εποικοδομιτική εμπειρία για τα παιδιά!

Copy of thanksgiving flyer thanksgiving sale turkey - Made with PosterMyWall (1)

A New Design - Made with PosterMyWall (7)

Copy of organic store facebook advertisement - Made with PosterMyWall (3)

εβδομάδα κωδικα

Copy of thanksgiving flyer thanksgiving sale turkey - Made with PosterMyWall

Σχολιάστε