Ζωολογικοί κήποι

ΑΠΟ: ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ - Ιουν• 08•15

Υπάρχουν ζωολογικοί κήποι παντού όπως και στην Θεσσαλονίκη. Όταν όμως τον επισκεπτόμαστε μας δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα θετικά και αρνητικά

Στους ζωολογικούς κήπους μπορούμε να δούμε σπάνια είδη ζώων. Μπορούμε να μάθουμε πληροφορίες για αυτά από τις πινακίδες που υπάρχουν έξω από τα κλουβιά τους ή από ξεναγούς. Αλλά ζώα προσφέρουν θεάματα μέσα από δραστηριότητες και παραστάσεις π.χ δελφίνια. Επίσης μας βοηθούν να αναπτύξουμε το αίσθημα φιλοζωίας και ευαισθητοποίησης απέναντι τους καθώς ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους. Οι ζωολογικοί κήποι συμβάλουν σε ορισμένες περιπτώσεις στην αναπαραγωγή και την επιβίωση των άγριων  ζώων υπό εξαφάνιση.

Ωστόσο υπάρχουν και αρνητικά. Σε μερικούς ζωολογικούς κήπους πληρώνουμε ακριβά το εισιτήριο για να μπούμε μέσα . Σε άλλους δεν καθαρίζουν τα κλουβιά των ζώων με αποτέλεσμα να μυρίζουν άσχημα , τα ζώα να ζουν σε κακές  συνθήκες διαβίωσης και να εμφανίζουν αυτιστική συμπεριφορά δηλαδή να επαναλαμβάνουν μια συγκεκριμένη κίνηση χωρίς λόγω . Επίσης  τα αιχμαλωτίζουν σε μικρά κλουβιά και έτσι τα αναγκάζουν να ζουν σε περιορισμένο χώρο . Κάποιες  φορές έχουν παρατηρηθεί ζώα σε πολύ κακή κατάσταση υγειάς . Συμβαίνουν και μερικά ατυχήματα στους ζωολογικούς κήπους π.χ δάγκωμα  κάποιου επισκέπτη όταν πάει να το ταΐσει .

αρκουδα images

 

Τι μπορώ λοιπόν να κάνω;

Μπορούμε να μην επισκεπτόμαστε τους ζωολογικούς κήπους ώστε σιγά σιγά να κλείσουν .Να ενημερώσουμε τον κόσμο για το θέμα της αιχμαλωσίας των ζωών όπως μπορούμε . Εμείς τώρα προσπαθούμε να μιλήσουμε για αυτό μέσα από το περιοδικό μας .

Μαζί μπορούμε να ελευθερώσουμε τα ζώα. Ας προσπαθήσουμε όλοι!

Από τον Θανάση και τον Αστέρη

Σχολιάστε

Top