Το Πάρκο των Ονείρων μας…

ΑΠΟ: ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ - Απρ• 23•15

parka1

Τα παιδιά χρειάζονται ένα χώρο για να παίξουν ,να συναντούν τους φίλους τους και να παίρνουν καθαρό αέρα. Κατάλληλος χώρος για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες είναι τα πάρκα της γειτονιάς μας, τα οποία επίσης ομορφαίνουν την πόλη μας.
Η Θεσσαλονίκη έχει αρκετά όμορφα πάρκα. Πέρυσι επισκεφθήκαμε το πάρκο της Νέας Παραλίας. Έχει αρκετό πράσινο, διασκεδαστικά , παράξενα παιχνίδια και θέα στην θάλασσα. Έχουμε επισκεφθεί και το πάρκο της Νέας Ελβετίας. Είναι ιδανικό για πικνίκ και μια ήρεμη βόλτα καθώς η ατμόσφαιρα του είναι πολύ χαλαρωτική και γεμάτη οξυγόνο λόγω του φυσικού δάσους.
Ωστόσο δεν είναι όλα τα πάρκα έτσι. Συνήθως τα παιχνίδια τους είναι χαλασμένα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χτυπήσουμε σοβαρά. Οι βρύσες τους δεν λειτουργούν και δεν υπάρχει πόσιμο νερό που το έχουμε ανάγκη όταν παίζουμε. Κάποια πάρκα γίνονται στέκι ναρκομανών, άστεγων και γύφτων. Όταν συχνάζουν σε αυτά παππούδες που παίζουν τάβλι, σκάκι κ.λ.π. δίνουν μια παράξενη αίσθηση στους επισκέπτες του πάρκου.

image5506.jpeg
Ο Δήμος λοιπόν πρέπει να βοηθήσει στη συντήρηση αυτών των πάρκων. Θα μπορούσε να επιδιορθώσει τα παιχνίδια, να βάλει περισσότερο πράσινο και ειδικές πινακίδες στο χώρο που να μας προτρέπουν να κρατάμε το περιβάλλον καθαρό. Καλό θα ήταν να δημιουργήσει έναν ειδικό περιφραγμένο χώρο για τα σκυλιά οπού εκεί να μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να τα αφήσουν ελεύθερα και όχι σε όλο το πάρκο.
Το πάρκο των ονείρων μας θα είχε πίστα πατινάζ , δωρεάν φαγητό ,χώροι για συγκεκριμένα αθλήματα όπως : βόλλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο,σκεπασμένος χώρος για τις βροχερές μέρες,αίθουσα ταινιών,διάφορες λέσχες που μπορείς να δοκιμάσεις εναλλακτικές δραστηριότητες.

Από τη Φωτεινή και τον Σταύρο

Σχολιάστε

Top