Ζωάκι στο σπίτι;

ΑΠΟ: ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ - Απρ• 23•15

Στην χώρα μας πολλοί άνθρωποι έχουν κατοικίδια γιατί είναι αξιαγάπητα και θέλουν την φροντίδα μας .
Τα κατοικίδια σου κάνουν παρέα .Μπορείς να παίζεις μαζί τους ,να τα βγάζεις βόλτα και να σου κρατούν συντροφιά όταν είσαι μόνος στο σπίτι. Σε φέρνουνε σε επαφή με το περιβάλλον των ζώων . Έτσι ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο για τα προβλήματα τους και γινόμαστε φιλόζωοι .Η επαφή με τα μικρόβια των ζώων (αν και ακούγεται αρνητικό) μας βόηθα να αποκτήσουμε αντισώματα και να δυναμώσουμε τον οργανισμό μας. Μας κάνουν υπεύθυνους γιατί θα πρέπει να τα φροντίζουμε καθημερινά ,να τα ταΐζουμε σε συγκεκριμένες ώρες ,να τα πηγαίνουμε βόλτα ,να φροντίζουμε για τον εμβολιασμό τους ,να πλένουμε το ίδιο και να κρατάμε το χώρο και τα πράγματά του καθαρά . Όλα αυτά απαιτούν υπευθυνότητα.
Μάλιστα στο εξωτερικό πριν ένα παιδί πάρει κατοικίδιο εκπαιδεύεται με το κόλπο «του αυγού». Παίρνουν δηλαδή ένα ωμό αυγό το οποίο κρατούν για μια εβδομάδα. Στη διάρκειά της πρέπει να το φροντίζουν ώστε να μην σπάσει! Πρέπει να κάνουν αυτά που θα έκαναν στο κατοικίδιο τους ,να το φροντίζουν ,να το πλένουν κ.τ.λ. και έτσι παίρνουν μια γεύση από το αν θα είναι ικανοί να έχουν κατοικίδιο.
Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κατοικίδιο εδώ παραθέτουμε μερικές συμβουλές από τον κτηνίατρο των δικών μας κατοικίδιων
Γάτες :
1 Οι γάτες είναι καθαρά ζώα και χρειάζονται μια λεκάνη με άμμο για τις ακαθαρσίες τους .
2 Οι γάτες κάτω των 5 ετών τρώνε τα πάντα από φαγητό γιατί δεν έχουν συνηθίσει ακόμα στο περιβάλλον.
ΠΡΟΣΟΧΗ :Δεν κάνει να τρώνε καθημερινά ανθρώπινο φαγητό γιατί μπορεί να οδηγηθούν στην παχυσαρκία!!!
3 Οι αγριόγατες δεν τρώνε ανθρώπινο φαγητό δηλαδή ψωμί , τυρόπιτα και διάφορα αλλά παρά μόνο γατοτροφή και κρέας .Οι γάτες της «ελληνικής» ράτσας τρώνε τα πάντα εκτός από ξηρή γατοτροφή.
4 Μην αφήνετε τα κατοικίδια σας στο μπαλκόνι η στην ταράτσα το καλοκαίρι-χειμώνα γιατί μπορεί να πάθουν υποθερμία- υπερθερμία.
5 Πρέπει να μαζεύετε τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων σας όταν τα βγάζετε βόλτα στο πάρκο γιατί δεν θα είναι ωραίο να περνάει κάποιος άνθρωπος και να τις βλέπει πόσο μάλλον να τις πατάει

Ελπίζουμε να θελήσετε να πάρετε κατοικίδιο!!
Από την Σοφία και τον Θωμά

Σχολιάστε

Top