Κυκλοφοριακό χάος στην πόλη μας….

ΑΠΟ: ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ - Μάι• 14•15

Όταν περπατάω μέσα στην πόλη νιώθω συχνά απειλή και φόβο και ανησυχώ μήπως με πατήσει κάποιο αυτοκίνητο.
Τα αυτοκίνητα τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα και συχνά παραβιάζουν τα κόκκινα φανάρια. Μερικά, πολλές φορές παρκάρουν στη διάβαση με αποτέλεσμα οι πεζοί να μην μπορούν να διασχίσουν τον δρόμο. Άλλα παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και οι μαμάδες με τα καρότσια τους ή με τα καρότσια της λαϊκής δυσκολεύονται να κινηθούν. Έτσι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο με κίνδυνο να τις πατήσουν αυτοκίνητα.
Συχνά οι οδηγοί παρκάρουν πάνω στη διάβαση με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να περάσουμε το φανάρι. Όταν πάλι παρκάρουν πολύ κοντά στα εστιατόρια και στις καφετερίες ,σχεδόν επάνω στο πεζοδρόμιο, δημιουργούνται προβλήματα στους καταστηματάρχες που δεν μπορούν να στήσουν τα τραπέζια και τις καρέκλες τους. Άλλα διπλοπαρκάρουν και κλείνουν το ένα ρεύμα οδηγώντας σε κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ ταυτόχρονα τα αυτοκίνητα που είναι από μέσα δεν μπορούν να φύγουν.

parking_asyneiditoi             IMG_20140324_221649
Ωστόσο όλοι θα μπορούσαμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της κατάστασης στους δρόμους της πόλης μας.
Πρέπει πάντα να ελέγχουμε τον δρόμο και να σιγουρευτούμε ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν σταματήσει. Οι πεζοί δεν θα πρέπει να περνάμε ποτέ όταν το ανθρωπάκι είναι κόκκινο. Επιβάλλεται να διασχίζουμε το δρόμο μόνο από τις διαβάσεις. Για τους παραβάτες που περνούν με κόκκινο, που παρκάρουν στο πεζοδρόμιο ή στις διαβάσεις, οι τροχονόμοι πρέπει να βάζουν πρόστιμο. Υπάρχει στη Θεσ/νίκη ένα κίνημα διαμαρτυρίας το «παρκάρω όπου γουστάρω» όπου κάποιοι εθελοντές κάνουν βόλτες στην πόλη και όταν βρίσκουν κάποιο παραβάτη κολλούν στο αυτοκίνητό του το αυτοκόλλητο………
Αυτά ισχύουν για όλους μας. Επομένως, ποτέ μην αγνοείτε τις πινακίδες και να μην τρέχετε στους δρόμους.
Η παράβαση αυτών των κανόνων μπορεί να κοστίσουν ζωές!

(Από τον Αστέρη, το Θανάση και τον Γιώργο)

Σχολιάστε

Top