Φροντίστε τα αδέσποτα της πόλης μας

ΑΠΟ: ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ - Μάι• 28•15

Συχνά στην Θεσσαλονίκη παρατηρώ αδέσποτα ζώα να κυκλοφορούν στους δρόμους φανερά ταλαιπωρημένα. Λίγοι άνθρωποι παίρνουν στα σοβαρά τα αδέσποτα. Κυρίως τα μικρά παιδιά αλλά και κάποιοι μεγάλοι.

Γιατί όμως υπάρχουν τόσα αδέσποτα στην πόλη μας;

Πολλοί αγοράζουν κουταβάκια και μόλις μεγαλώνουν τα εγκαταλείπουν στους δρόμους. Κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα στειρώσει με αποτέλεσμα να αυξάνονται. Άλλοι ιδιοκτήτες δεν προσέχουν όσο χρειάζεται τα κατοικίδια τους και έτσι χάνονται. Αρκετοί τα κακομεταχειρίζονται και φεύγουν από μόνα τους.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε;

Αν βρείτε ένα αδέσποτο με ταυτότητα πρέπει να ελέγξετε τα στοιχεία στο κολάρο του και να το βοηθήσετε να βρει το σπίτι του. Αν δεν έχει ταυτότητα μπορείτε να τηλεφωνήσετε στη φιλοζωική της γειτονιάς μας. Τηλ. Επικοινωνίας: 2310281219 ή 6944748968. Επίσης πολλά αδέσποτα γεννάνε και τα μικρά τους υποφέρουν, γι’ αυτό είναι καλύτερο να τα στειρώνουμε. Έτσι ο πλυθισμός  τους θα μειωθεί. Προτιμότερο είναι να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο από τον δήμο αντί να αγοράσετε από ένα pet shop.

Αν όλοι οι άνθρωποι εφαρμόσουνε αυτούς τους κανόνες τα αδέσποτα σε λίγο καιρό θα μειωθούν αν όχι θα εξαφανιστούν. Γι’ αυτό ξεκίνα και εσύ μια καινούρια αρχή. ;)

Από τους μαθητές  Φωτεινή και Γιώργο

Σχολιάστε

Top