Τι θα χρειαστούμε:
• 1 φλιτζάνι σόδα μαγειρικής
• ½ φλιτζάνι κορν φλάουρ
• ¾ του φλιτζανιού νερό
• Χρωστική κατάλληλη για τρόφιμα (αν θέλουμε) Πως γίνεται: 1. Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε την σόδα με το κορν φλάουρ. 2. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά. 3. Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία λεπτά, προσέχοντας να μην κολλήσει και αρπάξει. Όταν είναι έτοιμο, θα έχει την υφή και την εμφάνιση της πολτοποιημένης, βραστής πατάτας. 4. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τον πηλό να κρυώσει. Κρυώνοντας θα μοιάζει περισσότερο με ζύμη. Αν δούμε ότι χρειάζεται, ζυμώνουμε τον πηλό με τα χέρια, προσθέτοντας κορν φλάουρ , ώστε να μας δώσει μια ζύμη εργάσιμη. 5. Αν θέλουμε χρώμα, στο στάδιο αυτό προσθέτουμε σταγόνες χρωστικής τροφίμων και ζυμώνουμε καλά, να πάει το χρώμα παντού και να γίνει ο πηλός ομοιόμορφος. Ο πηλός που φτιάξαμε μπορεί να δουλευτεί εύκολα με τον πλάστη της ζύμης και χρησιμοποιώντας φορμάκια μπισκότων, σε διάφορα σχήματα, να μας δώσει μικροκοσμήματα και διακοσμητικά, ενώ μπορεί να βαφτεί επιφανειακά, να σταμπωθεί και να σκαλιστεί. Αφήνουμε τις κατασκευές μας από πηλό να στεγνώσουν στον αέρα. Συνήθως μια νύχτα αρκεί, ανάλογα με την περιεκτικότητα του πηλού σε νερό. Αποθηκεύουμε τον πηλό στο ψυγείο, κλεισμένο καλά, να μην στεγνώσει. Χρόνος ζωής 3-5 ημέρες. Καλή επιτυχία! Μερικές ιδέες για το τι μπορούμε να φτιάξουμε και να διακοσμήσουμε το μπαλκόνι μας τώρα το καλοκαίρι!!! Υπέροχα Μόμπιλ με ξύλο, σχοινί και εύκολα ψαράκια από πηλό..!! Μπορούμε να τα αφήσουμε άσπρα ή να τα χρωματίσουμε με τέμπερες!
