Απορρίμματα, ρύπανση και ανακύκλωση

Μετά από επισκόπηση επιτόπια σε κάδους κλασικών απορριμμάτων και κάδους ανακύκλωσης,  τα παιδιά έγραψαν:

Η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια στα δάση, στις θάλασσες και στις ακτές. Πολλοί άνθρωποι ρυπαίνουν το περιβάλλον επειδή δεν έχουν όρεξη να σηκωθούν να πετάξουν τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Το περιβάλλον είναι σημαντικό για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά. Γι αυτό δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια πουθενά.

Συντάκτες μαθητές.τριες: Α & Κ.

Η ανακύκλωση βοηθά τη μείωση των σκουπιδιών που πετιούνται στις χωματερές. Έτσι γίνονται ξανά χρήσιμα υλικά και τα ξαναχρησιμοποιούν οι άνθρωποι αντί να φτιάχνουν καινούρια. Αυτά που ανακυκλώνουμε είναι τα χαρτιά, τα πλαστικά, τα γυάλινα, τα σίδερα αλλά και τους υπόνομους για να μην βρωμίζουν τη θάλασσα. Έτσι βοηθάμε το περιβάλλον και τον εαυτό μας.

Συντάκτες μαθητές/τριε: Γ & Ζ

Ανακύκλωση σημαίνει ξανά στον κύκλο, δηλαδή που ξαναφτιάχνουμε νέα υλικά από χρησιμοποιημένα υλικά. Έτσι λιγοστεύουμε τα σκουπίδια και δεν ξοδεύουμε πετρέλαιο και ρεύμα γιατί αυτά γίνονται ξανά πιο εύκολα.

Συντάκτες μαθητές/τριε: Δ& Δ

Πολλοί πετούν αντικείμενα όπως κρεβάτια και ψυγεία στα σκουπίδια και δεν τους νοιάζει ποιος θα τα κουβαλήσει και θα τα διαλύσει. Και στέκονται πολύ καιρό και ούτε η σκουπιδιάρα τα παίρνει, δεν τα χωράει. Να μια φωτογραφία από τον δρόμο που μένω.

Συντάκτης μαθητής: Μ

Μου αρέσει να φτιάχνω καινούρια πράγματα από σκουπίδια όπως παιχνίδια, μολυβοθήκες, χρωματιστά μπουκάλια και άλλα. Στο σχολείο μας φτιάξαμε ψαράκια από πλαστικά και παίζουν τα παιδιά τον ψαρά που ψαρεύει…αντικείμενα….

 

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης