Πρωινό στο σχολείο

ΑΠΟ: volkosdimi - Μαρ• 07•16

ΠΡΩΪΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ήταν ένα ηλιόλουστο και όμορφο πρωινό και οι μαθητές ήρθαν ενθουσιασμένοι στο σχολείο μας. Στόλισαν την αίθουσα με πολύχρωμες ζωγραφιές, έβαλαν άσπρα τραπεζομάντιλα στα τραπέζια και πρόσθεσαν πολλές καρέκλες.
Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν τα διαφορετικά είδη μαρμελάδας: Βερίκοκο, Φράουλα, Κεράσι, Ροδάκινο, Κορόμηλο και Φρούτα του Δάσους.
Το πιο πρωτότυπο πρωινό ήταν οι χειροποίητες καραμέλες, το χειροποίητο μέλι και το σπιτικό ψωμί.
Όλα τα παιδιά έφαγαν και μάλιστα έσκασαν από το πολύ φαγητό. Έφεραν πολλά νόστιμα φαγητά και έφαγαν όλοι μαζί.
Στο σχολικό πρωινό συμμετείχαν πολλές τάξεις: το Δ’1, το Ε’1 και το Ε’2, και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορείτε να πείτε ήταν πολλοί: η κ. Μαρία, η κ. Χαρά, η κ. Κάτια, ο κ. Δημήτρης και ο κ. Ανέστης.
Μετά το πρωινό ήρθε η διατροφολόγος από το νοσοκομείο Μητέρα, κα. Μελίνα Καριπίδου. και το θέμα της συζήτησης ήταν η σωστή διατροφή! Επίσης μάθαμε ότι η ισορροπημένη διατροφή μας βοηθάει να έχουμε καλή υγεία, κάθε μέρα πρέπει να τρώμε τουλάχιστον από πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά. Επίσης είναι αναγκαίο πάντα με κάθε φαγητό να τρώμε σαλάτα!
Τα παιχνίδια ήταν πάρα πολλά και είχαν όλα θέμα την υγιεινή διατροφή! Το Τop Ten, οι Ζωγραφομαχίες, οι Καροτομαχίες, και οι Μπανανομαχίες, και το Μέμο.
Οι ομάδες ήταν οχτώ και τα ονόματά τους ήταν: Φράουλα, Καρπούζι, Ανανάς, Μάνγκο, Βύσσινο, Λαχταριστές Τηγανίτες, Κρέπα Μερέντα και Χρυσά Μήλα.

Η κατάταξη της τελικής βαθμολογίας:

1η θέση (27 βαθμοί): Λαχταριστές Τηγανίτες

2η θέση (25 βαθμοί): Καρπούζι, Ανανά

3η θέση (21 βαθμοί): Χρυσά Μήλα

4η θέση (20 βαθμοί): Κρέπες Μερέντας, Φράουλα, Μάνγκο

fresko-faghto

Top