λαχταριστή λουκουμάδες

ΥΛΙΚΑ

500γρ.αλεύρι κατά προτίμισι                         Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό ανακατεύοντας με ένα    σκληρό                                                 πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και τη διαλυμένη μαγιά                                                                                           και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο χλιαρό νερό, μέχρι                                               να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκοΒάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τον χυλό και με δυο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι (δηλαδή με το ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το χυλό και με το άλλο τον σπρώχνουμε να πέσει στο λάδι). Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τους σερβίρουμε περιχυμένους με μέλι και πασπαλισμένους με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.

500γρ. νερό χλιαρό

1κ.γ. αλάτι                                                                    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

1κ.γ. ζάχαρη

20γρ. μαγιά νωπή

μέλι για το μέλωμα

ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΝΑΚ – ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ

Λουκουμάδες

Τι καλύτερο για ένα βραδινό σνακ μπροστά στην τηλεόραση; Είναι άγλυκοι και μπορούμε να τους σερβίρουμε και σε αλμυρές εκδοχές.

ΚΟΜΜΑΤΙΑ30-40
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗπερίπου 1 ώρα

λάδι για το τηγάνισμα

καρύδια  ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

κανέλα για το πασπάλισμα