Διατροφή

Λαχανικά: τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν τουλάχιστον το 1/4 των τροφών που τρώμε. Όσο πιο ποικίλα είναι τα λαχανικά και οι μέθοδοι παρασκευής τόσο το καλύτερο.
Φρούτα: τα φρούτα αποτελούν το δεύτερο τέταρτο. Η πιο υγιεινή και πιο θρεπτική επιλογή είναι να φάτε φρούτα διαφόρων ειδών και χρωμάτων, που είναι φρέσκα.
Έλαια και Λίπη: ότι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και τα ψάρια είναι οι πηγές των πιο πολύτιμων ελαίων και λιπαρών. Το βούτυρο και τα φυτικά έλαια αποτελούν επίσης κατάλληλες επιλογές. Αποφύγετε την μαργαρίνη και περιορίστε αλλά βιομηχανικά τροποποιημένα λίπη και έλαια.
Ποτά: προτιμήστε το νερό και το τσάι χωρίς ζάχαρη. Αποφύγετε το αλκοόλ και τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη.
Υδατάνθρακες: προτιμήστε τους υδατάνθρακες στην φυσική τους μορφή, όπως βρώμη, ψωμί σίκαλης και ρύζι. Είναι σημαντικό να περιορίσετε την κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων λευκού αλευριού.
Πρωτεΐνες: καλές πηγές πρωτεΐνης είναι τα ψάρια, τα φασόλια και τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας. Επιλέξτε ανάλογα με τη γεύση σας και τη διατροφική σας φιλοσοφία.
Τρόπος ζωής: συνολικά προτιμώνται τα βιολογικά προϊόντα, καθώς και εκείνα που παράγονται τοπικά, σε σχέση με τα επεξεργασμένα ή έτοιμα φαγητά, που συνήθως είναι χαμηλής ποιότητας. Επιπλέον, βάλτε την άσκηση στη ζωή σας και κοιμηθείτε καλά.

Πασχαλοπούλου Παναγιώτα ΣΤ΄Τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης