ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ;;

Ένα πρόγραμμα του Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση. Αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους πρόσφυγες. Φέτος το θέμα μας ήταν η σχολική βία κι ο εκφοβισμός. Δουλέψαμε με τα παιδιά στην ώρα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων το βιβλίο της κας Ζωντανού: «Human Net». Στις 6 Μαρτίου, ημέρα κατά της σχολικής βίας, ζωγραφίσαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι: «Είμαστε εδώ όλοι εμείς»  Φτιάξαμε ερωτηματολόγιο σε google form και στην έρευνά μας  μας απάντησαν μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης. Βγάλαμε συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στο σχολείο μας και φτιάξαμε κανόνες για τη συμπεριφορά μας.

Συμμετείχαμε στο μαθητικό – καλλιτεχνικό φεστιβάλ του : «Κι αν ήσουν εσύ;» με τίτλο: «Όρια χωρίς περιθώρια» που πραγματοποιήθηκε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Καλαμάτα στις 3 Μαΐου 2025. Παρουσιάσαμε δρώμενο με τις αιτίες που μπορεί ένα παιδί να γίνει από θύμα- θύτης. Τραγουδήσαμε και το τραγούδι μας. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με παιδιά από την Κίνα τα οποία είχαν επισκεφτεί τη χώρα μας με τον δάσκαλό τους, που είναι μέλος του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, για να παρουσιάσουν θεατρική παράσταση στην Αρχαία Μεσσήνη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Με αφορμή το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας επισκεφτήκαμε και το ΚΕΠΕΑ Κλειτορίας για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα: «Πού είναι οι αξίες; Ψάξε και θα τις βρεις»

 

 

 

 

 

Σχολιάστε