ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ:ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΑΠΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ - Μαρ• 11•16

της Ειρήνης Δημοπούλου

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο

1 κούπα λάδι

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

¼ κούπες άνηθο ψιλοκομμένο

1 κούπα ντομάτα πουρέ ή

½ κούπα ζεστό νερό

αλάτι και πιπέρι

1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε και καθαρίστε το σπανάκι αφαιρώντας ένα μέρος από το κοτσάνι. Κόψτε το σε κομμάτια και ρίξτε το σε κατσαρόλα, μέσα σε νερό που βράζει. Ζεματίστε το 5΄, στραγγίστε το. Σε μία πλατιά ρηχή κατσαρόλα βάλτε το λάδι, ζεστάνετε το, ρίξτε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι και σοτάρετε τα, ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε μέσα την ντομάτα ή το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το άνηθο, το σπανάκι κι ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο της κατσαρόλας. Με μία ξύλινη κουτάλα κάντε ανοίγματα εδώ και εκεί στο σπανάκι και βάλτε το ρύζι, σε μικρές ποσότητες, μέσα στα ανοίγματα αυτά. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε 20΄, χωρίς ν΄ανακατέψετε το φαγητό στο διάστημα αυτό. Σβήστε τη φωτία, βγάλτε το καπάκι της κατσαρόλας, σκεπάστε τη με απορροφητικό χαρτί και ξαναβάλτε το καπάκι. Αφήστε το φαγητό να σταθεί έτσι 10΄ επάνω στη σβησμένη φωτιά, προτού το σερβίρετε. Σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο. Συνοδεύστε το με μαύρες ελιές ή τυρί φέτα

Σχολιάστε

Top