ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ..ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΑΠΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ - Δεκ• 09•15

 


Από τον  Μιχάλη Στρατούλια

Λόγω της διαχρονικής της επιτυχίας, η Mustang έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον μυθικά αυτοκίνητα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, με εξαιρετικά υψηλό ίματζ στις περισσότερες χώρες, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι 5 πρώτες γενιές συνήθως δεν εξάγονταν εκτός Βόρειας Αμερικής μαζικά, παρά μόνο μεμονωμένα, κατόπιν παραγγελίας – μόνο στα κράτη της Μέσης Ανατολής κυκλοφορούσε σε μεγάλες ποσότητες. Αντιθέτως, η έκτη γενιά της διατίθεται επίσημα και στην Ευρώπη, ενώ θα παραχθεί και σε δεξιοτίμονη έκδοση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά ακόμα κράτη διεθνώς, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, θεωρείται από την κοινή γνώμη ως το «νούμερο 2» πιο αναγνωρίσιμο και σε πρεστίζ Αμερικανικό αυτοκίνητο.

Επιπλέον, η Mustang είναι και ένα από τα μακροβιότερα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και ειδικότερα στην κατηγορία των muscle cars το μακροβιότερο και το μοναδικό με συνεχή παραγωγή από το πρώτο αντίτυπο έως σήμερα. Σημειωτέον ότι η παραγωγή της πρώτης γενιάς της ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου 1964, και κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά στις 17 Απριλίου 1964,ως μοντέλο 1964½ (αν και ο κωδικός VIN της Ford ανέφερε 1965 εξ αρχής), με αρχική τιμή απόκτησης 2.368 δολάρια. Μολονότι τα τελευταία χρόνια έχουν αναβιώσει ορισμένα ιστορικά και διαχρονικά αντίπαλα μοντέλα, όπως η Chevrolet Camaro,ωστόσο η Mustang είναι το μοναδικό muscle car με αδιάκοπη παραγωγή και μάλιστα επί μισό αιώνα, καθώς τον συμπλήρωσε στις 17 Απριλίου 2014, κατά το ντεμπούτο της έκτης γενιάς της.
Η ονομασία Mustang προέρχεται από το ομώνυμο είδος αλόγου που ζει στη Βόρεια Αμερική, εξ ου και το σήμα του μοντέλου, με το άλογο που καλπάζει. Όλες οι γενιές της Mustang, έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, καθώς και σε πολλά βιντεοκλίπ τραγουδιών,

Σχολιάστε

Top