ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΠΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ - Δεκ• 18•15

 Aπό τους Δημοσθένη Παπαηλιού και Γιάννη Τσερπέ

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο , γνωστός ως Πελέ (Pelé), γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου1937 στην πόλη Τρες Κορασόες της Βραζιλίας και είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Θεωρείται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από την FIFA και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου(IFFHS).

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (30 Οκτωβρίου 1960 στην Λανούς, Μπουένος Άιρες) είναι Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ο Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι επίσης γνωστός ως Λέο Μέσι, γεννημένος στις 24 Ιουνίου1987 στο Ροσάριο της Αργεντινής, είναι Αργεντινός διεθνής ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής.Γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» λόγω της εκρηκτικότητας και του ύψους του, και έχοντας λάβει αρκετές βραβεύσεις, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιροείναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα παιδικά τμήματα της Έβερτον στην ηλικία των 10 ετών Το 2002 υπογράφει με την ομάδα επαγγελματικό συμβόλαιο. Στις 19 Οκτωβρίου 2002, πέντε ημέρες πριν από 17α γενέθλιά του,σκοράρει το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της Άρσεναλ, σπάει το αήττητο σερί 30 αγώνων χωρίς ήττα της Λονδρέζικης ομάδας και γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το 2012, το περιοδικό Σπορτς Προ χαρακτήρισε τον Νεϊμάρ ως τον πιο εμπορεύσιμο αθλητή στον κόσμο. Επίσης, η εφημερίδα Γκάρντιαν τον κατέταξε στην θέση #13 από τους καλύτερους 100 ποδοσφαιριστές του 2012.Στην ηλικία των 19, ο Νεϊμάρ κέρδισε το βραβείο ως ποδοσφαιριστής της χρονιάς της Νότιας Αμερικής για το 2011. Το 2011 έλαβε υποψηφιότητες για τη Χρυσή Μπάλα, όπου ήρθε στη 10η θέση και το βραβείο ΦΙΦΑ Πούσκας, το οποίο κέρδισε.

Σχολιάστε

Top