Το Σινικό Τείχος

Το Σινικό Τείχος θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά παγκόσμια μνημεία. Ακριβώς όπως ένας γιγάντιος δράκος, «πετάει» πάνω από ερήμους, λιβάδια, βουνά και οροπέδια καλύπτοντας μια έκταση 21.196 χλμ. από τα ανατολικά προς το δυτικά της Κίνας.

Αποτελείται από πραγματικό τείχος, τάφρο και φυσικές οχυρώσεις, όπως λόφοι και ποτάμια και έχει καταγραφελι ως το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.

Αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα είναι κινέζικο οχυρωματικό έργο, που κατασκευάστηκε προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τούρκικων φυλών. Η κατασκευή του ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αιώνα π.Χ αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία του Μίγκ (τέλη του 14ου με αρχές του 17ου αιώνα μ. Χ).

Από το 1987 το Σινικό τείχος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς τηε UNESCO. Σήμερα, παρά τις φθορές που έχει υποστεί (μερικά από τα τμήματα του είναι ερείπια ή έχουν εξαφανιστεί), εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ελκυστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο λόγω της αρχιτεκτονικής δομής του και της ιστορικής σημασίας του.

Ορφέας Κουνενάκης-Ηλίας Μπρίνταλος

 

GreatWall 2004 Summer 4.jpg

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης