2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

DSC07078

Στα πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα», πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκδηλώσεις και δράσεις οι οποίες ανέδειξαν την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού.

Οι κινητικές δράσεις (παρουσίαση από τους μαθητές – τριες των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων – Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας – παρουσίαση των Αγωνισμάτων του Πένταθλου – Μουσικοκινητική δράση με αναφορά στην αξία της εκεχειρίας – Αγώνες Αθλοπαιδιών – παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων) εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με προβολές βίντεο συναφούς θεματολογίας, επεξεργασία και συζήτηση για την έννοια του Ολυμπισμού, τα ιδεώδη και τις αξίες του, καθώς και για τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Επίσης, υπήρξε καλλιτεχνική – εικαστική και μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου απ΄ όλη τη σχολική κοινότητα με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και τω εκπαιδευτικών και παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου Χρήστου, του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκούμα Ευθύμιου, της Σχολικής Συμβούλου κ. Γλένη Χρυσαυγής, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Τσιπούρα Δημήτρη καθώς και πολλών γονέων.

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής

Λιόλιου Αγγελική

Καραΐσκος Πέτρος.

Top