ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ
Γράφει η Αγάθη Ε.
Ζούμε μια περίεργη καταστάση λόγω της καραντίνας που μας υποχρεώνει να  είμαστε μες στο σπίτι συνέχεια. Το μιαλό μας πηγαίνει συνέχεια στο φαγητό! Η διατροφή μας εχει αλλάξει. Κάποιοι που δούλευαν  για πολλές ώρες δεν προλάβαιναν να τρώνε όλα τα  απαραίτηταγεύματα  αλλά τώρα  μπορούν να έχουν πρόγραμμα και να μην χάνουν τα γεύματά τους στη διάρκεια της μέρας. Κάποιοι άνθρωποι μέσα στην καραντίνα μπορεί να τρέφονται σωστά και υγιεινά, αλλά κάποιοι άλλοι όχι.
    Το πρωινό των ανθρώπων μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως γάλα με δημητριακά, γάλα και τοστ, ή ψωμί με βιτάμ και μαρμελάδα ή μέλι, και κάποιες φορές μερέντα ή κέικ. Για δεκατιανό μπορούμε να τρώμε κάποιο σνακ όπως μπάρα δημητριακών ή ριζογκοφρέτα. Το μεσημεριανό μας μπορεί να περιλαμβάνει ζυμαρικά, όσπρια, χορταρικά, λαδερά φαγητά, ψάρι και κρέας, όπως κοτόπουλο, μοσχάρι. Το απογευματινό μας μπορεί να περιέχει σπιτικά μπισκότα φτιαγμένα από τη μαμά, τοστ, κέικ. Για βραδινό μπορούμε να τρώμε κάτι ελαφρύ ή λίγο από το μεσημεριανό μας.

Γράφει Η Σεμέλη Ψ.

Τώρα στην καραντίνα πρέπει να προσέχουμε πιο πολύ την διατροφή μας, γιατί δεν κινούμαστε αρκετά για να κάψουμε  τις θερμίδες, που είμαστε συνηθισμένοι να καταναλώνουμε .

Για παράδειγμα το πρωί οταν ξυπνάω τρώω ψωμί ή φρυγανιά με μαρμελάδα φράουλα ή με μέλι. Για δεκατιανό, τρώω φρούτα, για μεσημεριανό τρώω αρχικά σαλάτα, μετά το φαγητό ,που έχουμε, όπως όσπρια, ψάρια ή κρέας, με ρύζι ή λαχανικά.  Για απόγευμα παίρνω  ένα μεζεδάκι (φυστίκια, δημητριακά χωρίς γάλα). Τέλος για βράδυ, τρώω γιαούρτι με μέλι ή λίγα φρούτα.

Γενικά ,προσέχω την διατροφή μου και στην καραντίνα και περπατάω, κάνω βόλτες, παίζω με τα σκυλιά μου, χορεύω και γενικά αθλούμαι.

Γράφει η Μαρία Μ.

Τώρα στην καραντίνα πρέπει να τρώμε πιο υγιεινά και να αποφεύγουμε τις πίτσες και το fastfood. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε τα δικά μας πατατάκια στο σπίτι με ένα υγιεινό πάντα τρόπο. Γενικότερα, μπορούμε να αποφεύγουμε να παραγγέλνουμε φαγητο από έξω αλλά να το ετοιμάζουμε μόνοι μας στο σπίτι χρησιμοποιώντας υγιεινά υλικά και με ένα υγιεινό τρόπο μαγειρικής. Και φυσικά δεν ξεχνάμε να γυμναζόμαστε για να είμαστε υγιείς , κάνοντας ποδήλατο ή περπατώντας. Τέλος, χαιρόμαστε τον καναπέ μας με τηνοικογένειά μας τρώγοντας πατατάκια και βλέποντας τηλεόραση!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης