Μαθητών Επιχειρείν

Η επιχείρηση μας !

Είμαστε οι paper makers και είμαστε μια επιχείρηση δημιουργίας γραφικής ύλης από ανακυκλωμένο χαρτί.

Η παραγωγή μας είναι χαρτί και τετράδια.

Δημιουργούμε προϊόντα με υψηλή οικολογική συνείδηση και αγάπη για το περιβάλλον το οποίο έχουμε σαν στόχο να το προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε σαν νέα γενιά.

Η έρευνα που κάναμε για το αντικείμενο που παράγουμε προσανατολίστηκε σε Πανεπιστημιακούς φορείς, σε Περιβαλλοντικούς Φορείς, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε εταιρίες που ασχολούνται με την ανακύκλωση.

Αυτά που ανακαλύψαμε από την έρευνα που κάναμε σαν μια μικρή αναφορά είναι…

Περιβαλλοντικά οφέλη από την ανακύκλωση ενός τόνου χαρτιού

-Σώζονται 17 δέντρα

- Απαιτείται η μισή ενέργεια και κατανάλωση νερού

- Παράγεται 70% λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση

-Μειώνονται τα απορρίμματα που καταλήγουν στις χωματερές

-Δημιουργούνται πενταπλάσιες θέσεις εργασίας.

Η ανακύκλωση του χαρτιού εξοικονομεί το 65% της ενέργειας που απαιτείται για να παραχθεί καινούριο χαρτί και μειώνει τη μόλυνση του νερού κατά 35% και την ρύπανση του αέρα κατά 74%.

Πρώτος στόχος της επιχείρησης μας είναι η ανατροφοδότηση των σχολείων με τετράδια με ανακυκλωμένο χαρτί για χρήση από τους μαθητές από τα δικά τους χαρτιά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και έχουν πεταχτεί.

Αλλά ο βασικός μας στόχος είναι  η οικολογική ευαισθητοποίηση της γενιάς μας . Πιστεύουμε λοιπόν ότι μέσα από την κύρια πηγή της μάθησης μας, το σχολείο, μπορούμε να το πετύχουμε!

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Νίκη  Σαρακενίδου, την εικαστικό του σχολείου μας,  που είχε την ιδέα να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση κι εμείς αμέσως  με ενθουσιασμό δεχτήκαμε και όλοι μαζί αποφασίσαμε τι και πως θα το κάνουμε.

Ευχαριστούμε τον κ. Σιώπη Αναστάσιο, το δάσκαλό μας για τη συμπαράσταση.

Ευχαριστούμε την κ. Ζωή Ράμτσιου, τη δασκάλα μας των Αγγλικών,  τη  » νονά» της επιχείρησής μας!

Οι μαθητές της Ε΄τάξης  

Η παρουσίασή μας

Paper makers

 

20240516_110346 (1)IMG_20240516_091019

Οι εμπειρία μας

Η επίσκεψή μας στο επιμελητήριο Σερρών για το «Μαθητών Επιχειρείν» για να παρουσιάσουμε την επιχείρησή μας με το όνομα Paper makers  ήταν πολύ καλή εμπειρία. Συμμετείχαν πολλά σχολεία και παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή την επιχείρησή τους. Την ώρα που θα παρουσιάζαμε εμείς, εγώ είχα πολύ άγχος.  Όταν  μιλούσαμε και παρουσιάζαμε την επιχείρηση μας πήρε και η τηλεόραση της ΕΡΤ. Τα παιδιά που ήταν κάτω στο πάγκο και ενημέρωναν τον κόσμο έδωσαν συνέντευξη στα κανάλια.  Από τον πάγκο μας πέρασε και η δήμαρχος. Το βραβείο  το πήρε  ένα σχολείο που η επιχείρησή του είχε σχέση με την τεχνική νοημοσύνη. Εγώ έψαξα στο ίντερνετ να βρώ  το   website  που έφτιαξαν στο google , αλλά δεν το βρήκα. Στεναχωρήθηκα που δεν το πήραμε εμείς. Θέλω όμως να συγχαρώ την κριτική επιτροπή που βράβευσε τα Ειδικά σχολεία που πήραν μέρος. Τα παιδιά αυτά έκαναν πάρα πολλή προσπάθεια.

 Γράφει η Μυρτώ Μαρίνα  Παπαδοπούλου

 

Η εμπειρία μου στο επιμελητήριο Σερρών ήταν πάρα πολύ ωραία. Εκεί  μπροστά είχαμε στήσει τον πάγκο μας και τα πράγματα που φτιάξαμε. Σχεδόν όλη την ημέρα την περάσαμε εκεί. Πηγαίναμε βόλτες και βλέπαμε τους άλλους πάγκους που είχαν κεριά, επιτραπέζια, φυτά, παγωτά και άλλα.

Πήγαμε εκεί με την καλύτερή μας εικαστικό, την κυρία Νίκη. Πίστευα πολύ σε αυτό που κάναμε όμως δεν πήραμε το βραβείο. Όμως όλοι ήμασταν νικητές. Το καλό είναι που περάσαμε καλά και συνεργαστήκαμε όλοι. Ευχαριστούμε την κ. Νίκη των εικαστικών.

 Γράφει η Πανταζή Νικολέτα Χριστίνα 

 

Με λένε Λεονέλ, η εμπειρία μου ήταν πολύ ωραία . Πρώτη φορά βγαίνω στην τηλεόραση. Η επιχείρησή μας έχασε, όμως ευχαριστηθήκαμε τη διαδικασία και κάναμε πολύ καλή προσπάθεια.

 Γράφει ο Λεονέλ Χότζα

 

Μου άρεσε πάρα πολύ που συνεργαστήκαμε ομαδικά και περάσαμε ωραία και δημιουργικά. Η διαδικασία ήταν πολύ ωραία. Παίρναμε χαρτιά από όλες τις τάξεις, τα κάναμε κομματάκια, τα βάζαμε με νερό στο μπλέντερ και μετά  παίρναμε δύο τελαράκια σαν κορνίζες, τα βουτούσαμε στο νερό και στον πολτό του  χαρτιού και τα τοποθετούσαμε σε ένα σεντόνι, τα πιέζαμε απαλά με ένα σφουγγάρι . και τα αφήναμε να στεγνώσουν.  Την επόμενη ημέρα είχαμε το χαρτί μας.

Όταν πήγαμε στο επιμελητήριο ήμουν αρκετά αγχωμένη μόλις όμως ανέβηκα στη σκηνή να παρουσιάσω  μου έφυγε το άγχος και ένιωσα υπέροχα.

Γράφει η Δώρα Μιρτσολίδου

 

Η εμπειρία μου από την επιχείρηση που στήσαμε για το ανακυκλωμένο χαρτί μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Γενικά είναι πολύ ωραία να έχεις μία  μικρή επιχείρηση με την τάξη σου.  Μου άρεσε πολύ που πήγαμε στο επιμελητήριο να παρουσιάσουμε αυτά που κάναμε στον κόσμο.

Γράφει η Χαβαλέ Φιλαρέτη

 

Η εμπειρία μου  ήταν καταπληκτική. Στην αρχή ήταν δύσκολα  γιατί δεν συνεργαζόμασταν τόσο καλά, μετά όμως  αποφασίσαμε να τα καταφέρουμε και συνεργαστήκαμε σαν ομάδα πολύ καλά. Στο επιμελητήριο που πήγαμε είδαμε και άλλους που είχαν κάνει πολλά πράγματα.  Εμείς λέγαμε στον κόσμο πως κάναμε το χαρτί και πήραμε πολλά κομπλιμέντα μέχρι και από τη Δήμαρχο. Θέλω να ξαναζήσω την εμπειρία.

Γράφει η Παναγιώτα Πράπογλου

 

Στην αρχή μαζεύαμε χαρτιά. Μετά  από μέρες, που είχαμε αρκετά τα κόβαμε και  με μία διαδικασία κάναμε το χαρτί.

Πήγαμε στο επιμελητήριο και παρουσιάσαμε αυτό που κάναμε. Περάσαμε πολύ ωραία.

Γράφει ο παναγιώτης Πάσχος

 

Στο  διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας μου άρεσε επειδή συνεργαστήκαμε σαν ομάδα και φτιάξαμε χαρτί από χαρτιά που δεν χρειαζόμαστε. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πολλά σχολεία που έκαναν πολλά καινούργια πράγματα. Μου άρεσε που ήρθαν τα κανάλια και τους λέγαμε πώς πρέπει να ανακυκλώνουμε.

Γράφει η Δέσποινα Στεργάκη

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης