ΣΤΙΒΟΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Όταν ακούς ολυμπιακοί αγώνες τι σκέφτεσαι πρώτα; Τον στίβο έτσι;

Ο στίβος ή κλασσικός αθλητισμός είναι ένα αρχαίο άθλημα που ξεκίνησε στην αρχαία Ελλάδα και  τράβαγε το ενδιαφέρον των αρχαίων Ελλήνων αντρών.  Οι πρώτες ενδείξεις αθλητικών δραστηριοτήτων του αντικειμένου ξεκίνησαν γύρω στο 3500 π.Χ.  στην Αίγυπτο με ανάγλυφα αντρών να τρέχουν και να πηδούν. Στην Ελλάδα την ίδια περίοδο οι αθλητικές εκδηλώσεις πήραν θρησκευτικό χαρακτήρα. Στην Ιλιάδα  περιγράφονται πεζοδρομίες και αρματοδρομίες, δισκοβολία και ακοντισμός που οργανώθηκαν κατά την κηδεία του Πατρόκλου κάτω από τα τείχη της Τροίας. Οι πρώτοι ολυμπιακοί αγώνες διεξήχθησαν στην Ολυμπία το 776 π.Χ. και διήρκησαν για 11 αιώνες εώς το 393 μ.Χ..

 

Πώς διδάσκεται όμως ο στίβος στην σημερινή εποχή;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο στίβος έχει πολλά αγωνίσματα. Μερικά από αυτά είναι το άλμα εις ύψος, το άλμα εις μήκος, ταχύτητα (50-200), αντοχή (200-…….), σφαίρα, βόρτεξ, μπαλάκι.

Σήμερα ο στίβος μπορεί να διεξαχθεί σε στάδια και κλειστούς χώρους γυμναστικής. Οι αγώνες συνήθως λαμβάνουν μέρος σε στάδια(γήπεδα), στον δρόμο(μαραθώνιος) και σε ανώμαλους δρόμους.

 

Έμη Σπυρίδωνος, Κατερίνα Νικολάου, Κωνσταντίνα  Ζαννιά ΣΤ’

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης