Ιταλία- Μουσείο Βατικανού (περιγραφή-ιστορία)

Τα Μουσεία Βατικανού (ιταλ. Musei Vaticani) που στεγάζονται εντός του Βατικανού (Città del Vaticano) στη Ρώμη, είναι συγκρότημα μερικών εκ των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 ....

Η Αφροδίτη της Κνίδου

Η Αφροδίτη της Κνίδου

Η Αφροδίτη της Κνίδου ήταν διάσημο άγαλμα, έργο του Πραξιτέλους. Το πρωτότυπο έργο κάηκε σε πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη. Το άγαλμα το οποίο σώζεται σήμερα είναι ….

ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ

Ο Δισκοβόλος του Μύρωνα

Ο Δισκοβόλος είναι φημισμένο χάλκινο έργο του αρχαίου Έλληνα καλλιτέχνη Μύρωνα που χρονολογείται γύρω στο 450 π.Χ. Απεικονίζει ένα νεαρής ηλικίας δισκοβόλο λίγο πριν ρίξει τον δίσκο. Το ….

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ

Σύμπλεγμα του Λαοκόοντος

Το Σύμπλεγμα του Λαοκόοντος είναι γλυπτό, μνημειακό μαρμάρινο έργο, της ύστερης ελληνιστικής περιόδου. Το έργο που φυλάσσεται σήμερα στα μουσεία του Μουσεία Βατικανού (Museo Pio-Clementino), στη Ρώμη είναι μάλλον ρωμαϊκό αντίγραφο του 1ου π.Χ. ….

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΣΥΑΣ

Αθηνά και Μαρσύας

Η Αθηνά και ο Μαρσύας ήταν μπρούτζινο σύμπλεγμα αγαλμάτων του Μύρωνα που ήταν στημένο στην Ακρόπολη. Μαρμάρινο αντίγραφό του φιλοξενείται στα Μουσεία του Βατικανού. Η Αθηνά με περικεφαλαία κρατάει δόρυ ….