Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Αρχαία Αγορά στην Αθήνα

275220962_1274059809756405_2975439907102726777_n
τις 3/3/22 οι μαθητές του τομέα εφαρμοσμένων τεχνών του σχολείου μας επισκέφτηκαν την αρχαία αγορά και μεταφέρθηκαν στην αρχαία Αθήνα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Θ-ΙΝΚ- Το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών». Έπαιξαν ένα παιχνίδι αναζήτησης με γρίφους συμμετέχοντας σε μια φανταστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα με πρωταγωνίστρια τη Σικέλα, μια γυναίκα μέτοικο με καταγωγή από τη Σικελία που διατηρούσε μαγαζί με βότανα και αρώματα στην Αρχαία Αγορά. Ανακαλύψαμε όλοι μαζί αρχαία γραφήματα και μέσα από αυτά γνωρίσαμε την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα.
Στο τέλος η Σικέλα μας καλεί να παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση και να δούμε τα αρχαία γραφήματα ως ιστορική μαρτυρία να δίνουν τη σειρά τους στα σύγχρονα γκράφιτι. Παρατηρήσαμε τις μη αντιστρέψιμες φθορές που προκαλούν στην πολιτιστική μας κληρονομιά και είδαμε τις προσπάθειες των συντηρητών αρχαιοτήτων να τα καθαρίσουν χωρίς να βλάψουν τα μνημεία.
Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην δράση: Νίκος Λειβαδιάς, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Βασίλης Δρούγκας, Αντιγόνη Αναστασιάδου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης