Self test

st2Η δια ζώσης λειτουργία του σχολείου μας συνεχίζεται με πλήρη εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι  μαθητές και το προσωπικό θερμομετρούνται κατά την έλευση στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τηρούνται οι αποστάσεις, γίνεται σχολαστική καθαριότητα, όλο το προσωπικό και η πλειοψηφία των μαθητών φοράνε μάσκα. Υπάρχουν αντισηπτικά σε όλους τούς χώρους και γίνεται τακτικός αερισμός των αιθουσών.

Ένα νέο μέτρο προστασίας κατά του COVID 19 είναι το SELF TEST. Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να  προμηθευτούν (προαιρετικά) δωρεάν από το φαρμακείο 2 συσκευασίες την εβδομάδα μόνο με το ΑΜΚΑ τους. Η χρήση του είναι εύκολη και μέσα σε 15 λεπτά έχετε το αποτέλεσμα.  Η διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα στο σπίτι. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα: https://self-testing.gov.gr/

Όλο το προσωπικό του σχολείου πραγματοποιεί το τεστ σε σταθερή βάση κάθε Δευτέρα και Πέμπτη σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Είναι κατανοητή η κόπωση και η αγωνία που βιώνουμε λόγω της κατάστασης αλλά χρειάζεται να κάνουμε ότι είναι εφικτό για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία. Σε καθημερινή βάση γίνεται καταγραφή των απόντων μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω covid-19.