Αφιέρωμα σε Έλληνες Ράπερς

ΡΑΠ

    Η ραπ είναι κυρίως αφροαμερικανικό είδος μουσικής. Μάλιστα το 1970 κυκλοφόρησε το πρώτο ραπ τραγούδι από τους «The Sugarhill Gang». Γενικότερα η ραπ είναι αυτοσχέδιες ρίμες οι οποίες συνοδεύονται ταυτόχρονα από κάποιον ρυθμό (beat). Τα κύρια θέματα των ραπ τραγουδιών είναι συνήθως βιώματα αλλά ακόμα και εμπειρίες! Βέβαια, πλέον το 90% των ραπ τραγουδιών έχουν ως βασικά θέματα τη βία, την οπλοχρησία άλλα και τον ελεύθερο ερωτισμό. Παρόλα αυτά δεν σταματάει να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα είδη μουσικής μικρών και μεγάλων!!

   

                                                                                                      

ΠΑΙ-ΦΑΝ

    Ο Παι-φαν, ή αλλιώς το παιδί φάντασμα, είναι ένας από τους γνωστότερους ράπερς στην Ελλάδα!! Το κανονικό  του όνομα είναι Άγγελος και έχει γεννηθεί στην Αθήνα!! Το ραπ του άρεσε και ασχολούνταν με αυτό από πολύ μικρή ηλικία. Συγκεκριμένα από τα 12 ξεκίνησε να κάνει ρίμες. Γενικότερα το ραπ είναι κάτι με το οποίο ξέφευγε από την πολύ δύσκολη ζωή που περνούσε. Μερικές από την επιτυχίες του είναι οι εξής:  “Τώρα Πετάμε”, “Από την Αρχή”, “Γιος της Λίλιθ”,  το οποίο μάλιστα αφιέρωσε στην μητέρα του, που την  έχασε σε πολύ μικρή ηλικία και το “ Got Υa” που έβγαλε πολύ πρόσφατα. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι τα τραγούδια του δεν είναι για όλους, αρκετές φορές μάλιστα χρησιμοποιεί ανάρμοστες λέξεις!!

 

               

    

BLOODY-HAWK

    Ο Bloody-Hawk είναι επίσης ένας πολύ διάσημος Έλληνας ράπερ. Το κανονικό του όνομα του είναι Νικολας και ειναι 23 χρονων. Η μουσική του είναι πιο ιδιαίτερη από άλλους καλλιτέχνες διότι όχι μόνο εκφράζει τα βιώματα του στον ακροατή άλλα το κάνει με έναν παρά πολύ ιδιαίτερο τρόπο! Δίνει ένα πολύ ξεχωριστό μήνυμα στους ακροατές του, «να προσπαθούν και να μην τα παρατάνε ποτέ όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα»… Μάλιστα και το όνομα ενός τραγουδιού του είναι «Μην Σταματάς» το οποίο φυσικά είναι και πολύ διάσημο. Επιπλέον το «20λεπτο» ένα άλλο τραγούδι του έχει καταφέρει να αγγίξει πολύ κόσμο! (σας το προτείνω και αν το ακούσετε θα καταλάβετε). Μια επιπλέον λεπτομέρεια για εκείνον είναι ότι έχει ηχογραφήσει κιόλας μερικά κομμάτια με το “παιδί φάντασμα”. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι σπάνια χρησιμοποιεί απρεπείς λέξεις, αλλά σε μερικά τραγούδια του το κάνει!

ΛΟΓΟΣ-ΤΙΜΗΣ (Λ.Τ)

    Οι Λόγος Τιμής είναι ελληνικό hip-hop μουσικό συγκρότημα από την Ανακάσα των Αγίων Αναργύρων. Ιδρύθηκε την δεκαετία του 2010. Το συγκρότημα αποτελείται από 3 μέλη και 2 παραγωγούς. Η μουσική τους θυμίζει πιο πολύ χιπ χοπ άλλα τους κατατάσσουμε στη μεγαλύτερη κατηγορία της Ραπ! Έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους, οι οποίοι όλοι έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες. Το 2017 όμως ο Χιπχοπαθής (ένας από τα τρία μέλη του συγκροτήματος) αποχώρησε! Από εκείνη την περίοδο όμως οι Λ.Τ κατάφεραν να βγάλουν απίστευτα κομμάτια όπως: το «Νιώθω Έντονα», το «Το Φυλαχτό» και «Τα σκυλιά» τα οποία έγιναν εξίσου διάσημα! Όσο για το περιεχόμενο της μουσικής τους τα πιο πολλά είναι αφιερωμένα στους φίλους-συγγενείς οι οποίοι τους στήριξαν στις δύσκολες στιγμές! Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι η φρασεολογία δεν είναι πάντα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες!

Τζουλιάνο Μπαρδόλι

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης