Ο Βασιλιάς Των Κρίκων… Λευτέρης Πετρούνιας

    Ένας πολύ σημαντικός, για την χώρα μας, ολυμπιονίκης είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Λευτέρης έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του το 1995 σε ηλικία 5 ετών στην ομάδα ενόργανης γυμναστικής του Πανιωνίου. Το πρώτο μεγάλο βήμα για τον ίδιο έγινε το 2010 σε ηλικία 20 ετών κατακτώντας την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Γάνδη. Επίσης τον ίδιο χρόνο κατέλαβε την 6η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο της Γλασκώβης. Οι επιτυχίες για τον ίδιο δεν σταμάτησαν εκεί, τα τελευταία 10 χρόνια «μετράει» 13 χρυσά μετάλλια άλλα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και κύπελλο και άλλα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών.

    Χρυσός ολυμπιονίκης στέφθηκε το 2016 στους ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο. Εκεί αγωνίστηκε δεύτερος και παρουσίασε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, το οποίο εκτέλεσε στην εντέλεια και με μία εξωπραγματική προσγείωση στο φινάλε. Άφησε άφωνους κοινό και κριτές, που τον βαθμολόγησαν με 16.000 βαθμούς λίγο πιο πάνω από τον δεύτερο που βαθμολογήθηκε με 15.766. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και δίκαια αποκαλείται ως ο «άρχοντας των κρίκων».

    Πριν από λίγες μέρες ο «άρχοντας των κρίκων» αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Πρόκειται για τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο του Πετρούνια. Μέσα από τις συνεντεύξεις του καταλαβαίνουμε ότι είναι ένας άνθρωπος με δύναμη ψυχής, με πείσμα και θέληση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι προσηλωμένος στον στόχο του, προσπαθεί να μην επηρεάζεται ψυχολογικά αντλώντας δύναμη από την οικογένειά του. Μεγάλο ρόλο παίζει και ο προπονητής του ο Δημήτρης Ράφτης ο οποίος ενισχύει τους αθλητές του με ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη.

    Για να εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο, ο «άρχοντας των κρίκων», θα χρειαστεί να κερδίσει 15,333 βαθμούς στο τελευταίο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Ντόχα, το οποίο έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω Covid-19. Παρόλο που έκανε μια τόσο βαριά χειρουργική επέμβαση και μετά από μεγάλη αγωνιστική αποχή, λόγω και της πανδημίας, δείχνει ξανά τον καλύτερο εαυτό του. Η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο επιβάλλεται. Όλοι περιμένουμε ένα δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο από τον Λευτέρη.

Πηγές:

https://www.iefimerida.gr/spor/petroynias-epestrepsa-gia-na-sas-kano-yperifanoys

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82

https://www.kathimerini.gr/athletics/561343174/monimos-protathlitis-eyropis-l-petroynias/

https://www.sport24.gr/opinions/kostas-cholidis/petroynias-i-epistrofi-toy-vasilia.9211665.html

https://www.zougla.gr/sports/a8limata/article/dimitris-raftis-otan-o-lefteris-ine-kala-den-sigrinete

Βαγγέλης Δαούτης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης