Ταξίδι ομάδας μαθητών στην Κωνσταντινούπολη

thumbnail

Από τις 4 έως τις 7 Απριλίου εννέα μαθητές της Α΄ τάξης μαζί με δύο καθηγητές επισκεφτήκαμε την Κωνσταντινούπολη με αφορμή το συνέδριο που γινόταν στο Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλης. Το Ζωγράφειο είναι ένα τεράστιο παλιό κτίριο, 130 ετών, με παραδοσιακές αίθουσες και βιβλιοθήκες. Το συνέδριο πραγματοποιούνταν στην αίθουσα τελετών του σχολείου. Πολλά σχολέια πό την Ελλάδα και την ομογένεια παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα το περιβάλλον ή τον πολιτισμό. Από το νομό Σερρών παρουσίαση έκανε το Γυμνάσιο Νιγρίτας, ενώ το δικό μας σχολείο συμμετείχε με αφίσα.

Περάσαμε πολύ ωραία επισκεπτόμενοι διάφορα αξιοθέατα και κάνοντας νέες γνωριμίες.

ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Α2

Στην Κωνσταντινούπολη πέρασα πολύ ωραία, γιατί ήμουν με τους φίλους μου και επιπλέον έκανα και καινούριους φίλους. Με εντυπωσίασε το μεγάλο τζαμί στην πλατεία Ταξίμ, που χτίστηκε για να μη φαίνεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, και το παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΛΥΔΙΑ Α1

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια τεράστια, όμορφη και πολυπληθής πόλη. Στην πόλη ζούνε περίπου 20 εκατομύρια άνθρωποι!

Η ομορφιά της είναι αξεπέραστη! Όλα τα τζαμιά, που υπήρχαν σχεδόν παντού, ήταν πανέμορφα, ενώ από τις γέφυρες υπήρχε καταπληκτική θέα. Όσο για την Αγιά Σοφιά, ήταν το καλύτερο μέρος που έχω δει. Ήταν τεράστια με εκπληκτικά ψηφιδωτά. Μου άρεσε πολύ και η καθολική εκκλησία, γιατί έβλεπα τέτοια εκκλησία πρώτη φορά και ήταν πολύ όμορφη.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΤΑΣΟΣ Α2

Στην Κωνσταντινούπολη είδαμε διάφορα αξιοθέατα σε ολόκληρη την πόλη κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας. Μερικά από αυτά ήταν το Πατριαρχείο, διάφορες εκκλησίες και τζαμιά, το Ζωγράφειο Λύκειο, αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η Αγιά Σοφιά. Μου έρεσε λόγω του μεγέθους της και της διακόσμησής της. Ήταν διακοσμημένη με ισλαμικά σύμβολα, αλλά και μερικές χριστιανικές εικόνες που έχουν διασωθεί.

ΓΚΕΪΒΕΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α1

thumbnail (11)thumbnail (10)thumbnail (9)thumbnail (8)thumbnail (7)thumbnail (6)thumbnail (5)thumbnail (4)thumbnail (3)thumbnail (2)thumbnail (1)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης