Αποτελέσματα Σχολικού Γύρου Οικονομικής Ολυμπιάδας με διάκριση μαθήτριας μας στον Περιφερειακό Γύρο

Ολοκληρώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2022 ο Σχολικός Γύρος της 2ης Οικονομικής Ολυμπιάδας με συμμετοχή 20 συνολικά μαθητών και μαθητριών του ΕΠΑΛ Κ.Κορακιάνας.

Οι μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό από όλες τις τάξεις  Α, Β και Γ Λυκείου με την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών τους : κ. Βανδώρου Βάσω, κ. Ανδριάνα Κακαλή, κ. Γιώργο Πισσάνο και κ. Γιώργο Γκερέκο κατάφεραν να ανταποκριθούν σε μεγάλο ποσοστό συμμετοχής, απαντώντας σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε θέματα που αφορούσαν τους εξής κλάδους της Οικονομίας:

- Μεθοδολογία των Οικονομικών, Βασικές Έννοιες και Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης

- Μικροοικονομικά

-Μακροοικονομικά

- Διεθνή Οικονομικά

- Ειδήσεις, Οικονομική Πολιτική, ΕΕ

- Χρηματοπιστωτικά Οικονομικά και Χρηματοπιστωτικός αλφαβητισμός

2η Οικονομική Ολυμπιάδα 2η Οικονομική Ολυμπιάδα

 

 

 

 

 

 

 

Οι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη διαδικασία, εφόσον επιμορφώθηκαν σχετικά με το χειρισμό της διαδικτυακής πλατφόρμας του Διεθνή αυτού διαγωνισμού, προσεγγίζοντας τη διδακτική μέσω της χρήσης ΤΠΕ και ερχόμενοι σε επαφή με μία εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης, προσάρμοσαν τη διδασκαλία τους ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αφομοιώσουν την ύλη των μαθημάτων τους μέσω νέων μεθόδων.

 

2η Οικονομική Ολυμπιάδα 2η Οικονομική Ολυμπιάδα 2η Οικονομική Ολυμπιάδα 2η Οικονομική Ολυμπιάδα 2η Οικονομική Ολυμπιάδα

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με του ιθύνοντες της 2ης Οικονομικής Ολυμπιάδας πολλά από τα παιδιά που συμμετείχαν πέτυχαν το ποσοστό επιτυχίας και διάκρισης για να περάσουν στον Επόμενο γύρο της διαδικασίας. Ωστόσο, η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Σουλτάνα Χατζηγεωργίου προκρίθηκε στη 2η φάση του Περιφερειακού Γύρου της Οικονομικής Ολυμπιάδας , καθώς έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία.

Στον Περιφερειακό γύρο που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο λαμβάνουν μέρος όλοι οι προκριθέντες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.

Το ΕΠΑΛ Κ.Κορακιάνας εύχεται καλή επιτυχία στη μαθήτρια μας στον Περιφερειακό Γύρο!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης