Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning

  Μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου του σχολείου μας με την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Ελλάς Παρασκευοπούλου συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning “Exploring Medieval Cities: A journey through time” (Εξερευνώντας Μεσαιωνικές Πόλεις: ένα ταξίδι στο χρόνο).

  Στο πλαίσιο του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν εννέα σχολεία από επτά χώρες, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με τη Μεσαιωνική Ιστορία της Ρόδου και της Μεσαιωνικής Πόλης του νησιού ειδικότερα. Ταυτόχρονα γνώρισαν άλλες ευρωπαϊκές μεσαιωνικές πόλεις και μνημεία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν επίσης και συνέβαλαν στη δημιουργία ενός πολύγλωσσου μεσαιωνικού λεξικού. Ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη αναλογιζόμενοι τη ζωή στο Μεσαίωνα, τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής και τις δυσκολίες και αντάλλαξαν σχόλια και σκέψεις με τους Ευρωπαίους μαθητές από τις άλλες χώρες του συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως τη Ρουμανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

  Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν και συζήτησαν τους κανόνες συμπεριφοράς στο διαδίκτυο ανέπτυξαν και τις ψηφιακές τους δεξιότητες, χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές για την παρουσίαση του εαυτού τους αλλά και για την ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα.

  Τέλος, στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δόθηκε η ευκαιρία να καλλιεργήσουν την ιστορική και πολιτιστική τους συνείδηση καθώς και να διευρύνουν τις κοινωνικές και γλωσσικές τους δεξιότητες, μέσω διαδικτυακών συναντήσεων με σχολεία του προγράμματος, προετοιμαζόμενοι και με αυτόν τον τρόπο για το ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη.

Πηγή εικόνας: https://school-education.ec.europa.eu/en/networking/projects/162368 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός προγράμματος, Ελλάς Παρασκευοπούλου (ΠΕ06)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης