Ποδηλατικές διαδρομές στην Ρόδο

  Στην Ρόδο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μέρη για ποδήλατο∙ κάποια ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και την θέα τους, κάποια άλλα είναι κατάλληλα για βόλτες με παρέα ή για μοναχικές διαδρομές, αλλά υπάρχουν και αυτά που είναι κατάλληλα για άθληση και ενδυνάμωση. Είμαστε αρκετά τυχεροί διότι ζούμε σε ένα μεγάλο νησί και έχουμε μεγάλες (κρυφές και φανερές) διαδρομές που ενδείκνυνται για ποδήλατο.

  Μια απλή διαδρομή για αρχάριους θα μπορούσε να είναι μια βόλτα στην μεσαιωνική τάφρο ή στην παλιά πόλη όπου μπορείτε να δείτε πολλά αξιοθέατα, σπίτια, ακόμα και μαγαζιά σε συνδυασμό με το να κάνετε πετάλι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε από την πόλη της Ρόδου, να ακολουθήσετε τον δρόμο για Ιαλυσό, Κρεμαστή, Παραδείσι, Σορωνή και Καλαβάρδα, η οποία είναι μια διαδρομή μεγάλης απόστασης για έμπειρους ποδηλάτες. Ένα ακόμα ωραίο μέρος για ποδήλατο στο νησί της Ρόδου είναι η ανάβαση της Φιλερήμου. Στη διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν σημεία που έχουν άνοιγμα από τα δέντρα και μπορείτε να δείτε το νησί από ψηλά. Όταν καταφέρετε να φτάσετε στην κορυφή θα θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης, και διάφορα αξιοθέατα. Εκεί θα βρείτε κι ένα μικρό γραφικό μαγαζάκι για να κάνετε διάλειμμα για ανάπαυση προτού κατεβείτε.

Μπορώ να σκεφτώ πολλές άλλες όμορφες τοποθεσίες για εξερεύνηση με το ποδήλατο∙ για παράδειγμα, στη διαδρομή για την περιοχή των Πεταλούδων υπάρχει  ένα μικρό μαγαζί που πουλάει γρανίτες για να δροσιστείτε και να πάρετε δυνάμεις το καλοκαίρι, έχει βρυσούλα για να γεμίσετε το παγούρι σας με φρέσκο νερό από καθαρή πηγή, αλλά και πολύ όμορφη θέα για το διάλειμμά σας.

Η ποδηλασία είναι μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα, αλλά ειδικά στις μακρινές αποστάσεις έξω από την πόλη, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και κράνος διότι περιέχει επικίνδυνες διαδρομές λόγω της κίνησης τον αυτοκινήτων και των ανωμαλιών του οδοστρώματος (λακκούβες).

Το νησί μας προσφέρει πολλές διαφορετικές διαδρομές για όσους αγαπούν την ποδηλασία και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διαμορφωθούν ποδηλατοδρόμοι οι οποίοι θα προσφέρουν οδική ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες που κατακλύζουν το νησί μας στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γράφει ο Στάθης Καλαφατάς

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης