Σινε-προτάσεις

  • Ο Εξορκιστής (The Exorcist) – Μια κλασική ταινία τρόμου που παραμένει στις κορυφαίες επιλογές στο είδος της που έχει αφήσει το στίγμα της στον κινηματογράφο. Κυκλοφόρησε το 1973 και σκηνοθετήθηκε από τον William Friedkin, με βάση το ομώνυμο μυθιστόρημα του William Peter Blatty. Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που φαίνεται να είναι επηρεασμένο από κάτι πονηρό και ένας ιερέας προσπαθεί να την εξορκίσει. Η ατμόσφαιρα τρόμου και η εντατική ανατριχίλα της καθιστούν μια από τις πιο αξέχαστες ταινίες του είδους της. Αν σας αρέσουν οι ταινίες τρόμου, αυτή είναι οπωσδήποτε μια προτεινόμενη επιλογή.

Γράφει ο Βαλεντίν Στογιάνοφ

 

  • Nimona (Animated) επιστημονικής φαντασίας των Nick Bruno, Troy Quance 2023. Πρόκειται για μια Aninated ταινία επιστημονικής φαντασίας η οποία προβάλει την σημαντικότητα της αποδοχής του διαφορετικού χρησιμοποιώντας την αλληγορία του υπερφυσικού και το χιούμορ. Στα θετικά: Φανταστικό Art-style.

Γράφει η Δήμητρα Μαχίνη 

  • Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών (Dead Poets Society): δραματική ταινία, σενάριο του Τόμ Σουλμαν, 1989. Διαδραματίζεται στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ το 1959 και αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή που εμπνέει τους μαθητές του διδάσκοντάς τους ποίηση. Παρουσιάζει το πόσο σημαντικό είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει και προσπαθεί να περάσει μηνύματα για την νεότητα, τη λογοτεχνία και την αξία της ζωής.

Γράφει η Ελισσάβετ Γκότση

  • Παρασκευή και 13, Τρόμου, θρίλερ. Σκηνοθεσία: Σον Σ. Κάνινγκχαμ και Σενάριο: Βίκτορ Μίλερ. Eίναι η ταινία που πιστεύω ότι πρέπει να δείτε όλοι. Είναι κλασικό σλάτερ του 1980 που νομίζω οτι θα σας αρέσει πολύ.

Γράφει ο Χρήστος Μαύρος

  • Μαύρος Κύκνος: Αμερικανικό ψυχολογικό Θρίλερ. Το μπαλέτο απαιτεί μια μπαλαρίνα να παίξει και τον Λευκό Κύκνο και τον Μαύρο. Μία χορεύτρια, η Νίνα είναι τέλεια για το ρόλο του Λευκού Κύκνου ενώ η Λίλι ταιριάζει απόλυτα στον Μαύρο Κύκνο. Όταν οι δυο θα παλέψουν για το ρόλο, η Νίνα θα ανακαλύψει τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της.

    Γράφει η Αναστασία Φωτεινού

 

 

Πηγή εικόνας: Δημιουργός= Netflix | http://www.impawards.com/2023/nimona_ver2.html

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης