Χορεύουμε;

Τι αντιπροσωπεύει ο χορός;

  Για άλλους είναι γυμναστική, για άλλους είναι χόμπι, κάτι για να περάσει η ώρα, αλλά για άλλους είναι τρόπος ζωής ή μάλλον όλη τους η ζωή!

  Γιατί, όμως, έχει τόση σημασία ο χορός για τους ανθρώπους; Διότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι ακούν μουσική και απλώς κάνουν κινήσεις με το σώμα τους. Οι πραγματικοί χορευτές, όμως, είναι φτιαγμένοι αλλιώς! Έχουν μυαλό για να ακούν τον χορό, έχουν καρδιά που χτυπάει για τη μουσική και έχουν αίμα που ρέει στις φλέβες τους μέσα από τις κινήσεις που κάνουν. Οπότε, με μυαλό,  καρδιά και σώμα είναι φτιαγμένος ο πραγματικός χορευτής, διότι η αλήθεια είναι ότι χορευτής γεννιέσαι δεν γίνεσαι! Δεν μπορεί ο καθένας να χορέψει με την ίδια ανατριχίλα αλλά, σίγουρα, μπορεί να προσπαθήσει!

  Είναι περίεργο αλλά και μαγικό, ταυτόχρονα, το πώς είναι οι κινήσεις του κάθε χορευτή∙ αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν την μελωδία από την κορυφή ως τα νύχια! Πετάνε κυριολεκτικά στον αέρα, αναπνέουν γι’ αυτό που κάνουν και εννοείται πως η καρδιά τους είναι ο βασικός ρυθμός και η μελωδία, γιατί η πραγματική μουσική είναι μέσα τους, γεμάτη πάθος, αφού η καρδιά του κάθε χορευτή χτυπάει πάντα διαφορετικά! Οι φλέβες τους τρεμοπαίζουν με πάθος και υπάρχει ένα μούδιασμα όταν χορεύουν, ένα περίεργο μούδιασμα που κατανοούν και νιώθουν μόνο οι χορευτές! Το ξέρω, είναι περίεργο και τρελό αυτό που σας λέω, αλλά οι πραγματικοί χορευτές και οι πραγματικές μούσες του χορού θα καταλάβουν.

Συνεχίστε να ζείτε γι’ αυτό που αγαπάτε, συνεχίστε να νιώθετε και προσθέστε συναίσθημα στις κινήσεις σας, γιατί στον χορό το ένα βασικό χαρακτηριστικό που μας κάνει διαφορετικούς απ΄ όλους τους άλλους είναι το πάθος!

Τι λέτε, λοιπόν, χορεύουμε;

Πηγή εικόνας: https://www.psychografimata.com/%CE%BF-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%AD%CF%83/

Γράφει η Αντωνία Καζούλλη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης