Βάλε χρώμα στη ζωή σου: η μόδα ως επανάσταση

https://frapress.gr/2014/11/moda-ke-ta-protipa-tis-ana-dekaeties/

Τι είναι μόδα;

Διαφορετικές απόψεις, διαφορετικά στυλ, διαφορετικές εποχές. Η μόδα είναι τέχνη, είναι η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, είναι τα συναισθήματα και η διάθεσή του. Τα χρώματα που επιλέγουν οι άνθρωποι και το στυλ τους προσδιορίζει την εποχή την οποία αγαπάνε, αλλά μόδα δεν είναι μόνο τα ρούχα, μόδα είναι όλο το life style τους.

Πολλοί μπερδεύουν τη μόδα με τις τάσεις, αλλά ποιος νοιάζεται;  Ποιος νοιάζεται όταν υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να φορέσεις; Ποιος νοιάζεται όταν μία μέρα μπορείς να ντυθείς 80΄s και την άλλη μέρα 20΄s; Να είσαι τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα, να έχεις το δικό σου ξεχωριστό-μοναδικό στυλ, να μην περιορίζεσαι, να μην ακολουθείς τους πολλούς; Η μάζα η οποία επιβάλλει και τις τάσεις συνήθως παίζει εκ του αφαλούς και δεν τολμά να φέρει κάτι καινούργιο στη μόδα. Καλό είναι, όμως, στη μόδα να μη φοβόμαστε να τολμήσουμε.

Δυστυχώς, η τάση που επικρατεί σήμερα είναι μονόχρωμη, είναι βαρετή και συμβατική. Είμαστε όλοι οι ίδιοι και αν κάποιος προτείνει κάτι διαφορετικό πολλά περίεργα βλέμματα θα στραφούν πάνω του και θα  προσπαθήσουν να ελέγξουν και να περιορίσουν τη διαφορετικότητά του.

Όλα αυτά οφείλονται στα στερεότυπα που κυριαρχούν στον κοινωνικό περίγυρο. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι πρέπει να είμαστε όλοι ίδιοι, με ένα συγκεκριμένο στυλ λες κι έχουμε βγει από το ίδιο εργοστάσιο, ή μήπως απλώς φοβούνται να μιλήσουν για τις προσωπικές τους απόψεις και να δημιουργήσουν τάσεις; Αν κάτσετε και το σκεφτείτε πιστεύω πως θα δείτε με άλλο μάτι την ουσία της μόδας στη σημερινή εποχή.

Βάλτε, λοιπόν, φαντασία, βάλτε χρώμα, βάλτε άποψη πάνω στο σώμα σας και κάντε styling από μία άλλη εποχή. Βάλτε αξεσουάρ, αποκτήστε αυτοπεποίθηση και θα αλλάξει όλη σας η ζωή! Αφήστε τη σφραγίδα σας σε αυτή την εποχή, στη σημερινή κοινωνία, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, μαζί με τους φίλους σας μέχρι και στους περαστικούς που βλέπετε όταν περπατάτε στο δρόμο. Δείξτε τους κάτι διαφορετικό και θα τους μείνει στο μυαλό ότι η κοινωνία μας ακόμα ξέρει από φινέτσα και μπορεί να το προβάλει προς τα έξω. Εκείνη την ώρα ίσως τους δώσετε τη δύναμη να αφήσουν και εκείνοι την προσωπική τους σφραγίδα στην κοινωνία και να μπορούν να εκφραστούν χωρίς φόβο για τυχόν κακόβουλα σχόλια που προορίζονται για τον εαυτό τους και την προσωπικότητά τους και για τον τρόπο που έχουν επιλέξει να ντύνουν και να χρωματίζουν το σώμα τους.

Εσείς με ποια πλευρά είστε; Με τους πολλούς ή με αυτούς που κάνουν τη διαφορά;

Πηγή εικόνας: https://frapress.gr/2014/11/moda-ke-ta-protipa-tis-ana-dekaeties/

Γράφει η Αντωνία Καζούλλη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης