Βασιλόπιτα

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Υλικά:

  • 250  γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 450 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 βανίλια
  •  Λίγο ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • Λίγο κονιάκ
  • 20 γρ. μπέικιν

Τρόπος παρασκευής:

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να
αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το
γιαούρτι. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και
προσθέτουμε τα αμύγδαλα τριμμένα και το αλεύρι κοσκινισμένο στο
οποίο έχουμε προσθέσει μέσα το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε εορταστική φόρμα και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 45
λεπτά. Όταν κρυώσει τη στολίζουμε ανάλογα από την καλή πλευρά. Το
φλουρί μπορούμε να το τοποθετήσουμε πριν ή μετά το ψήσιμο,
τυλίγοντας το με αλουμινόχαρτο και τοποθετώντας το κάθετα.

Μαρία  Τ.

Πηγή : Τεχνικός αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής

(Δούρας,Κηπουρός,Δημητρακόπουλος) Εκδόσεις λεξίτυπον

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης