Παχυσαρκία και ωχρά κηλίδα

 

Η παχυσαρκία συνδέεται με την εκφύλιση ωχράς κηλίδας [μελέτη]

Καναδική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Science αναφέρεται σε νέο μοριακό μηχανισμό που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Η έρευνα του Hôpital Maisonneuve-Rosement, δείχνει πώς οι στρεσογόνοι παράγοντες της ζωής όπως η παχυσαρκία αναπρογραμματίζουν κύτταρα του ανοσοποιητικού και τα κάνουν καταστροφικά για το μάτι καθώς αυτό γερνά.

Οι ερευνητές σημνείωσαν ότι χρειάζεται καλύτερη κατανόηση του πώς παράγοντες όπως το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής συμβάλλουν στην ανάπτυξη της νόσου.
Είναι γνωστό πως το ανοσοποιητικο σύστημα στο μάτι κάποιου με εκφύλιση ωχράς κηλίδας απορρυθμίζεται και γίνεται επιθετικό.

Φυσιολογικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικοί κρατούν το μάτι υγιές αλλά η επαφή με παθογόνα όπως βακτήρια και ιοι μπορούν να τα »απορρυθμίσουν».
Ταυτόχρονα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού ενεργοποιούνται επίσης όταν ο οργανισμός εκτίθεται σε στρεσογόνους παράγοντες όπως υπερβάλλον λίπος, καθιστώντας το περιττό βάρος τον νούμερο ένα μη γενετικό κίνδυνο για εμφάνιση της πάθησης, μετά το κάπνισμα.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης