ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Παντομίμα
Αναπτυξιακός Στόχος: Συντονισμός Χεριών

Ένα από τα αγαπημένα ομαδικά παιχνίδια στην τάξη ή σε σπίτια φίλων ήταν ανέκαθεν η παντομίμα. Ένας παίκτης στέκεται μπροστά από τους υπόλοιπους και μιμείται τις κινήσεις πχ ενός ζώου και οι υπόλοιποι μαντεύουν ποιο είναι αυτό. Στις μικρότερες ηλικίες παίζεται με ζώα ως επί το πλείστον, ενώ όταν τα παιδιά είναι πιο μεγάλα μπορεί να παιχτεί με τίτλους ταινιών, καμιά φορά και βιβλίων.

2. Χαλασμένο Τηλέφωνο
Αναπτυξιακός Στόχος: Λεκτικές Ικανότητες

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο ήσυχα παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν μέσα σε ομάδα, αλλά δεν παύει να χαρίζει άφθονο γέλιο στους συμμετέχοντες. Οι παίκτες κάθονται σε κύκλο και ορίζουν έναν παίκτη που θα αρχίσει το παιχνίδι και ο οποίος θα ψιθυρίσει μια λέξη στον διπλανό του. Εκείνος με τη σειρά του θα ψιθυρίσει τη λέξη που άκουσε στον επόμενο, κλπ. Στόχος είναι να φτάσει η σωστή λέξη στα αυτιά του τελευταίου παίκτη. Το παιχνίδι μπορεί να δυσκολέψει αν ο πρώτος παίκτης πει μια πρόταση αντί για λέξη.

3. Παζλ
Αναπτυξιακός Στόχος: Αναλυτική Σκέψη

Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας το παζλ ως ατομικό παιχνίδι. Είναι όμως και ένας θαυμάσιος τρόπος για ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος. Ένας τρόπος για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι ο χωρισμός σε μικρότερες ομάδες. Δίνουμε λοιπόν σε κάθε ομάδα ένα μέρος των κομματιών του ίδιου παζλ. Κάθε ομάδα πιστεύει πως ανταγωνίζεται την άλλη αλλά σύντομα θα καταλάβουν πως χρειάζεται να συνεργαστούν ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ.

4. Βρες Το Βιβλίο
Αναπτυξιακός Στόχος: Γνωστικές Δεξιότητες

Ένα τέλειο ομαδικό παιχνίδι που παίζεται στην τάξη ή σε εσωτερικό χώρο και είναι και σχετικό με βιβλία! Σε μια μεγάλη τσάντα βάζουμε διάφορα αντικείμενα από βιβλία και παραμύθια, πχ μια μπότα (από τον Παπουτσωμένο Γάτο), έναν κεραυνό (από τον Χάρι Πότερ), κ.ο.κ. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και συζητάνε μέχρι να αποφασίσουν ποια απάντηση θα δώσουν ως ομάδα. Πρέπει να βρουν σε ποιο βιβλίο αναφέρεται κάθε αντικείμενο. Η ομάδα με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις, κερδίζει.

Σχολιάστε

Top