Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Φιλανδία

Η Ελληνική αποστολή πραγματοποίησε ολιγοήμερη διαμονή στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας, το Ελσίνκι όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πλήθος μουσείων, εκθέσεων και αξιοθέατων εικαστικού ενδιαφέροντος, γεγονός εποικοδομητικό για τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μαθητές. Ενδεικτικά μερικά από αυτά: Amos Rex Art Museum, HAM Helsinki Art Museum, Μουσείο Τέχνης Αθήναιον (Konstmuseet Ateneum), Oodi Central Library, Ναός του Βράχου, Kamppi Chapel of Silence κ.α. αλλά και στο Vapriikin Museokeskus της πόλης Tampere.

Πραγματοποιήθηκαν καθημερινά συγκεντρώσεις σε χώρους εστίασης όπου οι ομάδες γεύτηκαν τη τοπική και όχι μόνο κουζίνα, επισκέψεις σε εμπορικά κέντρα για ψώνια και σουβενίρ αλλά και σε υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές σε γιορτινό κλίμα. Οργανώθηκε βραδιά bowling για εκπαιδευτικούς και μαθητές με ενθουσιώδη ανταπόκριση. Έλαβε χώρα ξενάγηση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με πίστες skateboard, εμπειρία που ενθουσίασε κυρίως τους μαθητές. Παιχνίδια με το χιόνι, περίπατοι σε χιονισμένα βουνά και σε φωταγωγημένες παγωμένες λίμνες. Δημιουργήθηκαν νέες φιλίες και τραβήχτηκαν πολλές όμορφες φωτογραφίες!

Αντίστοιχα, οι Έλληνες μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν καθημερινά σε ομάδες με τους μαθητές των υπολοίπων χωρών για την διεξαγωγή του προγράμματος και να δημιουργήσουν εξ’ αρχής ένα νέο εικαστικό και επιχειρηματικό project. Ενσωματώθηκαν στον τρόπο ζωής της χώρας φιλοξενίας καθώς και στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα του σχολείου με επιτυχία. Ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του σχολείου και ήρθαν σε επαφή με νέες τεχνολογίες. Απέκτησαν νέες γνώσεις και εξερεύνησαν νέα πεδία πέραν του τομέα τους. Παρακολούθησαν επιχειρηματικές διαλέξεις αποφοίτων του φιλανδικού σχολείου με σκοπό την ενθάρρυνση της μελλοντικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκδρομές που διοργάνωσε η χώρα φιλοξενίας με ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης