«Τζουμπερίγκες»

Παλιά κάθε οικογένεια στη Φλώρινα είχε τουλάχιστον ένα γουρούνι στην αυλή της. Το σφάξιμο του γουρουνιού γινόταν και συνεχίζεται να γίνεται πριν τα Χριστούγεννα. Το κρέας το πάστωναν για να το διατηρήσουν ή το τηγάνιζαν και το έβαζαν σε πήλινα δοχεία σφραγίζοντας το δοχείο με λίπος. Με τα έντερα φτιάχνουν ακόμα και σήμερα τα παραδοσιακά λουκάνικα της Φλώρινας. Με το λίπος έφτιαχναν και συνεχίζουν να φτιάχνουν τις λεγόμενες «Τζουμπερίγκες».

Κόβουμε το λίπος σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Τα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν. Μοσχομυρίζει το σύμπαν!!!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης