Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Αιγείρα – Ακράτα

Το τριήμερο της Αποκριάς σε Αιγείρα και Ακράτα μας προ(σ)καλεί να το επισκεφθούμε. Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού καλά κρατεί… και το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς θα είναι ακόμα πιο γεμάτο.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2020

Παρασκευή 11 Μαρτίου απόγευμα

ξεκινά με παιχνίδια στην Αιγείρα, ενώ το βράδυ ακολουθεί το αποκριάτικο πάρτυ του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου «…σήμερα γάμος γίνεται».

Σάββατο 12 Μαρτίου

ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας ετοιμάζει στην πλατεία της Παραλίας Συλιβαινιωτίκων κλόουν, body painting και αρκετές ακόμα εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Θα ακολουθήσει το κοινό μουσικό σχήμα των φιλαρμονικών Αιγείρας & Ακράτας που θα δώσει την έναρξη της μεγάλης κοινής απογευματινής παρέλασης Ακράτας και Αιγείρας μετά τις 4 μ.μ. Καρναβαλιστές από όλη την Ανατολική Αιγιάλεια θα παρελάσουν στην παραλιακή Λεωφόρο Αιγαίου, με τα καταστήματα να έχουν ήδη οργανώσει την υποδοχή τους με διάφορα κεράσματα και «πειράγματα». Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί στην πλατεία της Παραλίας Συλιβαινιωτίκων με τη χορευτική ομάδα «Χορού Δρώμενα με την Πηνελόπη» σε ρυθμούς latin και όχι μόνο, και αμέσως μετά ο κόσμος θα καλεστεί να χορέψει στο αποκριάτικο γλέντι. Φυσικά στην πλατεία δεν θα λείπουν η άφθονη δωρεάν μπύρα και το κρασί.

Κυριακή 13 Μαρτίου

 η Ακράτα θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι με χορούς και ποικίλους μεζέδες κατά μήκος του δρόμου, για ντόπιους και παραθεριστές. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο παρελάσεις Καρναβαλιστών και αρμάτων σε ξέφρενους ρυθμούς, η μια στην Αιγείρα και η άλλη στην Ακράτα, που θα σημάνουν τη λήξη με το κάψιμο των Καρνάβαλων. Τέλος, αργά το βράδυ η φιλαρμονική της Ακράτας μας καλεί στον ετήσιο χορό της με ζωντανό δημοτικό πρόγραμμα.

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου

οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν την ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια όπως τη Λίμνη Τσιβλού, «τη μικρή Ελβετία» της περιοχής ή το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης