What’s the news?

Το έργο – project με λίγα λόγια
Τα σχολεία που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα γράψουν μια συνεργατική εφημερίδα, με τρεις εκδόσεις, καθ “όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Κάθε έκδοση θα επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο θέμα, ως εξής:
1. Οι αξέχαστες προσωπικότητές μας.
2. Τα εξαιρετικά μνημεία, τα μουσεία και τα ιδρύματα μας.
3. Τα περιβαλλοντικά μας προβλήματα και οι λύσεις που προτείνουμε.
Εν τω μεταξύ, οι μαθητές συστήνονται μεταξύ τους και παρουσιάζουν το σχολείο τους, δημιουργούν λογότυπα και ψηφίζουν για το καλύτερο, κάνουν / απαντούν κουίζ και σταυρόλεξα για να ελέγξουν τις νέες πληροφορίες που έχουν μάθει, συναντιούνται διαδικτυακά μέσω chat και Twinspace για να αξιολογήσουν το έργο και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν. Στο τέλος, το έργο θα διανεμηθεί στο σχολείο, στην κοινότητα και στην ιστοσελίδα του σχολείου.
Θα γίνει αφιέρωμα στη γιορτή του etwinning στις 9 Μαϊου.
Εργαλεία ΤΠΕ-Twinspace (δελτίο εκπαιδευτικών · σελίδες έργου · αποθήκευση υλικού · φόρουμ · αίθουσα συζήτησης) -Whatsapp (για τους εκπαιδευτικούς να κάνουν ρυθμίσεις)    -Skype (προσωπικές συναντήσεις και για τους δύο καθηγητές, όταν πρόκειται για προγραμματισμό δράσεων.
Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: Πορτογαλία, Τουρκία, Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία με τα σχολεία Agrupamento de escolas de Anadia, Vize Anadolu Lisesi, 4ο ΓΕΛ Ρεθύμνου (Αρσάνιο), III. Osnovna škola Varaždin, IISS «I. Alpi-E. Montale», INS La Plana, Vize Anadolu Lisesi, Zespół Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Kielnie αντίστοιχα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης