Ημέρα δεντροφύτευσης στο σχολείο μας

Hmera_PeriballontosΗμέρα δεντροφύτευσης στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου το σχολείο μας μας πρόσφερε την ευκαιρία να δώσουμε ζωή σε μικρά δεντράκια και καλλωπιστικά φυτά, όπως λιβούρνα, δάφνες και λεβάντες. Όταν το ακούσαμε χοροπηδούσαμε από τη χαρά μας !

Η δενδροφύτευση έχει τους κανόνες της. Έτσι, αρχικά ανοίχτηκε ένας λάκκος για κάθε φυτό. Σε ομάδες δύο ή τριών μαθητών διαλέξαμε φυτό, το βγάλαμε από τη γλάστρα καιτοποθετήσαμε τη ρίζα του στο κέντρο της λακκούβας. Στη συνέχεια ρίξαμε χώμα με το φτυάρι, το πατήσαμε και σκαλίσαμε τις άκρες, ώστε να σχηματιστεί ένας μικρός λάκκος. Το ποτίσαμε αρκετά την πρώτη φορά. Το φροντίζουμε, κάποιοι βάλανε και πετραδάκια γύρω του και το αγαπάμε όσο και τον φίλο ή τη φίλη με τον οποίο ή την οποία το φυτέψαμε. Είναι λες και δώσαμε στα μικρά φυτά ζωή και ένα σπίτι στον κήπο του σχολείου μας !

Το φύτεμα είναι πολύ ωραία διαδικασία! Χαρήκαμε που σκάψαμε και χρησιμοποιήσαμε εργαλεία, όπως τσουγκράνα και φτυαράκι. Επιπλέον μας άρεσε πολύ που φυτέψαμε με παρέα.Είναι πολύ σημαντικό να ποτίζουμε τα νέα φυτά και να τα προσέχουμε κάθε μέρα. Συμφωνήσαμε να συνεργαζόμαστε στο πότισμα, κάποιοι από μας συνεννοήθηκαν ποιος θα τα ποτίζει το πρωί και ποιος το μεσημέρι.

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και ελπίζουμε να τη ζήσετε κι εσείς !

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης