Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια για τους μικρούς μας φίλους

Μία εύκολη συνταγή για όλα τα παιδιά…

ΥΛΙΚΑ

Για τα gingerbread cookies θα χρειαστούμε:

  • 900 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ.  σόδα μαγειρική
  • 2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ.  πιπέρι
  • 1 κ.γ.  αλάτι
  • 225 γρ.  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ.  ζάχαρη καστανή
  • 2  αβγά, μεσαία
  • 300 γρ.  μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, τη σόδα, το τζίντζερ, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Ανά διαστήματα σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα με μία σπάτουλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  4. Προσθέτουμε ένα αυγό και μόλις απορροφηθεί τότε θα προσθέσουμε και το επόμενο. Τέλος, βάζουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε για λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας. Κόβουμε σε τέσσερα ίσα κομμάτια, τυλίγουμε σε λαδόκολλα το κάθε ένα ξεχωριστά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  8. Αφαιρούμε τη μία ζύμη από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι το πάχος της ζύμης να είναι 1-2 χιλιοστά.
  9. Κόβουμε μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα κουπ-κατ και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  10. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσουν. Όταν τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά. Όση ώρα κρυώνουν θα γίνονται πιο σκληρά και τραγανά.
  11. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια

Και καλή σας απόλαυση!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης