Ας μαγειρέψουμε…

Η ΜΙΣΚΟ γιορτάζοντας τα 90 χρόνια προτείνει την παρακάτω συνταγή

penes

Χωριάτικη μακαρονάδα φούρνου με λουκάνικο

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Πενάκι MISKO
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 γρ χωριάτικα λουκάνικα,
κομμένα σε ροδέλες
1/2 φλ. λευκό κρασί
500 γρ ντομάτα κονκασέ
ψιλοκομμένη
250 γρ γραβιέρα, τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για περισσότερη ένταση, προσθέτουμε λίγο μπούκοβο.
Μερίδες: 6 Χρόνος: 40’

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες που
αναγράφονται στο πακέτο. Κατόπιν τα στραγγίζουμε.
2. Παράλληλα, σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λουκάνικο για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά,
ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ και
αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να
σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε
μεγάλο λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και
ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε από πάνω με την τριμμένη γραβιέρα
και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η
επιφάνεια.

 

Σχολιάστε

Top