ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

A29638565828B8862DC4BA2933D3B562

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Ελλάδα, ο πρώτος που επεδίωξε την εισαγωγή της πατάτας ήταν ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Ο ίδιος την είχε δοκιμάσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ευρώπη κι έκρινε ότι θα ήταν μια θρεπτική βασική τροφή για ένα φτωχό λαό.
Όταν εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο, προσπάθησε να δώσει πατάτες στους χωρικούς, που -φιλύποπτοι και συντηρητικοί όπως ήταν- τις πέταξαν. Ο Καποδίστριας, όμως, ήξερε πολύ καλά τους συμπατριώτες του και -μιμούμενος το Φρειδερίκο το Μέγα της Πρωσίας και τον Παρμαντιέ της Γαλλίας, που είχαν μεταχειριστεί παρόμοια κόλπα- περιέφραξε το μέρος όπου ήταν αποθηκευμένες οι πατάτες κι έβαλε σκοπούς να τις φυλάνε μέρα νύχτα. Μέσα σε μια εβδομάδα δεν είχε μείνει ούτε μια πατάτα…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/articles/117#ixzz2nADKDWRA

Η ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ!

Η “Ημέρα Πατάτας” διοργανώνεται στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας κάθε χρόνο, με σκοπό την προβολή και προώθηση του τοπικού προϊόντος.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία Κ. Νευροκοπίου. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης διατίθενται γευστικότατα πατατοεδέσματα όλα μαγειρεμένα από τους συλλόγους της περιοχής.

Συμμετέχουν επίσης χορευτικά συγκροτήματα και διεξάγονται διαγωνισμοί μαγειρικής .

http://www.paseges.gr/el/news/Hmera-patatas-sto-Katw-Neyrokopi-stis-28-Septembrh

Οι αρθρογράφοι

Λαφαζανίδου Γεωργία

&

Τσοπριάδου Άννα

Σχολιάστε

Top