Study4French: ανανεωμένος ιστότοπος προετοιμασίας υποψηφίων Πανελλαδικών εξετάσεων για το ειδικό μάθημα της γαλλικής γλώσσας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και τις αυξημένες ανάγκες των μαθητών που βρέθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός του φυσικού χώρου της εκπαίδευσης, τις σχολικές τάξεις, το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θέλησε να υποστηρίξει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων με πρόσθετο, ψηφιακό υλικό μελέτης για το ειδικό μάθημα της Γαλλικής Γλώσσας. Για τον σκοπό αυτόν, ενεργοποίησε τον ιστότοπο https://study4french.gr
Πρόκειται για μια αναμορφωμένη έκδοση του ομώνυμου, αρχικού ιστότοπου, ο οποίος είχε δημιουργηθεί από τα Τμήματα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λειτούργησε από το 2012-2018 και είχε, δυστυχώς, χάσει μεγάλο μέρος της λειτουργικότητάς του, λόγω της κατάργησης του λογισμικού Flash.
Ο ιστότοπος επανασχεδιάστηκε από μέλη του Τμήματος, για να προσφέρει στους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Πανελλαδικών εξετάσεων διαδραστικές ασκήσεις εξάσκησης στο ειδικό μάθημα της γαλλικής γλώσσας. Ο ιστότοπος ανατροφοδοτείται συνεχώς με νέες ασκήσεις που δημιουργούνται με την βοήθεια φοιτητών/τριών με την καθοδήγηση μέλους του Τμήματος, προκειμένου να στηρίξει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τους μαθητές και τις μαθήτριες στη δύσκολη προσπάθειά τους, η οποία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη στις συνθήκες της πανδημίας.
Υπεύθυνος ιστότοπου : Παναγιώτης Αρβανίτης (arva@frl.auth.gr)