Μεσολόγγι

Μεσολόγγι : Ένας υδάτινος, μαγικός κόσμος, δίπλα σε μια ηρωική πόλη

To Mεσολόγγι είναι γνωστό για δύο κυρίως λόγους στους περισσότερους: για τον ηρωικό Αγώνα των κατοίκων του κατά την επανάσταση του 1821 και για την μοναδική του λιμνοθάλασσα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που γνωρίζουν κι άλλα «μυστικά» αυτής της ιδιαίτερης πολιτείας, που βρίσκεται μπροστά στον πιο πλούσιο ιχθυοπαραγωγό βυθό της χώρας.

Βρίσκεται σε έναν προσχωσιγενή βραχίονα που σχηματίζεται ανάμεσα στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα και στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, σε απόσταση 249 χλμ. από την Αθήνα, σε μια επίπεδη γη, με θέα έναν μοναδικής ομορφιάς και οικοτουριστικής αξίας υδάτινο κόσμο.

Τα τείχη και η πύλη της πόλης παραμένουν ακόμη επιβλητικά, ενώ επιβάλλεται μια επίσκεψη στον καταπράσινο Κήπο των Ηρώων, εσωτερικά του τείχους της πόλης, όπου έχουν θαφτεί πολλοί ήρωες που πολέμησαν στην Ηρωική Έξοδο. Κάθε χρόνο, η Κυριακή των Βαΐων (φέτος στις 28 Απριλίου) γιορτάζεται ως ημέρα μνήμης της Εξόδου.

Στο Μεσολόγγι σώζονται αρκετά παλιά σπίτια, που έχουν αναπαλαιωθεί και ξεχωρίζουν από τον σύγχρονο αστικό ιστό.

Κάντε βόλτα στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το παλιό δημαρχείο που φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης. Λίγο πιο κάτω, δύο ιστορικά σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία: το σπίτι του ποιητή Κωστή Παλαμά και το αρχοντικό της οικογένειας Τρικούπη, όπου έζησαν οι δύο πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Επίσης, στο κέντρο της πόλης βρίσκεται και η Βάλβειος βιβλιοθήκη, με σπάνια βιβλία και ντοκουμέντα, η γκαλερί σύγχρονης τέχνης των Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου με πλήθος έργων σημαντικών Ελλήνων δημιουργών κ.ά. ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης