Υγεία και Ευεξία

ΑΠΟ: admin - Δεκ• 17•12

Υγεία και Ευεξία

ΔΙΑΙΤΑ

Είναι πολύ σημαντικό στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής μας να συμπεριλαμβάνουμε  όλα τα υγιεινά τρόφιμα για τον οργανισμό μας ειδικά όταν είμαστε στην ανάπτυξη. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει :

1)     Πρωινό : ένα ποτήρι γάλα, και ένα τοστ ή ένα ποτήρι φρέσκο χυμό μαζί με μια φέτα ψωμί και μαρμελάδα

2)     Δεκατιανό : ένα μικρό σνακ όπως ένα φρούτο ή ένα γλυκό με χαμηλά λιπαρά

3)     Μεσημεριανό : συνήθως θα περιλαμβάνει όσπρια, ψάρι και λιγότερο κρέας (για καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών είναι καλό να περιέχει το φαγητό μας πάντα ξύδι ή λεμόνι). Πολύ σημαντικό είναι να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα σαλάτας.

4)     Απογευματινό : ένα φρούτο ή μια πλήρης σαλάτα ή ένα χυμό.

5)     Βραδινό : μικρή ποσότητα φαγητού.

*Είναι πολύ σημαντικό πριν ακολουθήσουμε μια δίαιτα να συμβουλευτούμε και κάποιον γιατρό για τις ανάγκες του οργανισμού σας.                  

 

Oρισμός: Μεταβολισμός είναι το σύνολο των χημικών, θερμικών και μηχανικών  διεργασιών για τη γέννηση, ανάπτυξη και συντήρηση του ανθρώπου. Σύμφωνα με τον  πρώτο θερμοδυναμικό νόμο, παρ” όλο που η ενέργεια μεταφέρεται και μετασχηματίζεται,  ούτε δημιουργείται ούτε καταστρέφεται. Συνεπώς, για να υπάρξει μεταβολή στη μάζα του  σώματος, θα πρέπει να προϋπάρξει αντίστοιχη μεταβολή στο ενεργειακό ισοζύγιο.

 

Διατροφή πριν την άσκηση

Να προτιμάτε τα φρούτα, ή φρούτα με ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, ή ψωμί με μαρμελάδα, ή φρυγανιές με μέλι. Επίσης, για κύρια γεύματα να προτιμάτε υπογλυκαιμικές τροφές με υδατάνθρακες μακράς αποδέσμευσης που χορταίνουν για αρκετό χρόνο, όπως ζυμαρικά ολικής άλεσης, ψωμί ολικής άλεσης, λαχανικά και γιατί όχι όσπρια, πάντα με παρθένο ελαιόλαδο.

Σημαντικό στοιχείο στην απόδοσή μας είναι η ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε. Πίνετε λοιπόν δύο ώρες πριν την προπόνηση 2-3 ποτήρια νερό και μισή ώρα πριν 1-2 ποτήρια νερό. Κατά τη διάρκεια της άσκησης να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό για να πίνετε. Μετά το τέλος, αναπληρώνετε τα χαμένα υγρά με νερό και φυσικούς χυμούς 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΣΚΗΣΗ

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική για την διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης καθώς και για την υγεία μας. Είναι απαραίτητο να γυμναζόμαστε τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα ώστε να διατηρούμαστε σε φόρμα.

Άσκηση για αγόρια:η άσκηση για αγόρια είναι πολύ απλή και καθόλου δύσκολη, περιλαμβάνει:

1)Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα απλό τζόκιν

2)Αφού ζεσταθείτε μπορείτε να αρχίσετε με μικρές ασκήσεις για τους μυς        `

3)Μπορείτε να εντείνετε την προσπάθεια σας με ασκήσεις για το μέρος του σώματος που εσείς θέλετε να γυμνάσετε περισσότερο.

4)Τέλος θα πρέπει να κάνετε  ασκήσεις χαλάρωσης για τους μύες σας.

Άσκηση για κορίτσια: η άσκηση για κορίτσια είναι απλή, ευχάριστη και πολλές φορές έχει στυλ χορού:

1)Ξεκινάμε με τεντώματα και χαλαρό τρέξιμο για 15’

2)Κάνουμε ασκήσεις εδάφους σε στρώμα, με αργές κινήσεις.

3)Συνεχίζουμε με κοιλιακούς 8σετ.

4)Τέλος βάζουμε δυνατά μουσική και αρχίζουμε να χορεύουμε για να χάσουμε ευχάριστα θερμίδες και χαλαρώνουμε.

Συντάκτης: Γουρνάρης Σπυρίδων
Τελευταία τροποποίηση από: Γουρνάρης Σπυρίδων

Σχολιάστε

Top