Δημιουργία λογότυπου για τη συμμετοχική δράση «Happy Journalists»

Πώς δουλέψαμε μέσα στην τάξη για να δημιουργήσουμε το προτεινόμενο λογότυπο της δράσης του σχολείου μας;

Αρχικά ασχοληθήκαμε με την έννοια του λογότυπου με σκοπό να αντιληφθούν οι μαθητές μας τι είναι ένα λογότυπο και ποια είναι η χρησιμότητα και λειτουργικότητά του.

Συλλέξαμε ίδια προϊόντα καθημερινής  χρήσης, κυρίως τρόφιμα (γιαούρτι, γάλα, μπισκότα) διαφορετικών εταιριών και παρατηρήσαμε τις συσκευασίες τους ώστε να εντοπίσουμε το κοινό χαρακτηριστικό τους, ανεξάρτητα από το είδος του προϊόντος.

Κατονομάσαμε τα λογότυπα διαφόρων εταιριών και παρατηρήσαμε τα χρώματα και τη γραμματοσειρά του καθενός. Εντοπίσαμε τις επιλογές που έπρεπε να κάνουν όταν το σχεδίαζαν.

Εστιάσαμε στη λειτουργικότητα του λογότυπου: ξεχωρίζει τα προϊόντα μεταξύ τους, μας βοηθάει να διακρίνουμε αυτό που έχουμε επιλέξει να αγοράσουμε.

Σκεφτήκαμε τι θέλουμε να δείχνει το λογότυπο που θα φτιάξουμε για τους «Happy Journalists» και ασχοληθήκαμε με ένα μέρος του, τα εργαλεία που είναι απαραίτητα σε κάθε δημοσιογράφο: το μικρόφωνο, την κάμερα, τον υπολογιστή, τα ακουστικά.

Ψάξαμε για εικονίδια που δείχνουν αυτά τα εργαλεία και βρήκαμε πολλά, οπότε φτιάξαμε μια λίστα και ψηφίσαμε αυτά που μας αρέσουν περισσότερο. Αυτά τελικά βάλαμε στο λογότυπό μας.

We are working cooperatively to make our school’s common logo… Go to this Sway

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης