Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά

Αν νηστεύετε τη Μεγάλη Εβδομάδα, μπορείτε να φάτε το γλυκό «Χαλβάς με σιμιγδάλι»
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
3/4 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
4 κούπες νερό
ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε στον φούρνο για 5-8 λεπτά.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι (χοντρό & ψιλό) σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μείγμα και να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι (όχι να καεί) για 4-5 λεπτά.
Μόλις πάρει ωραίο χρώμα, ρίχνουμε την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Πηγή: https://akispetretzikis.com/recipe/2030/chalvas-simigdalenios
Αδαμαντία Δάρλα Δ΄τάξη
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.


